Τσιάρας στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια κρίση εσωστρέφειας που προφανώς είναι παρατεταμένη

«Θέλει προσοχή ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται κρίση στη δικαιοσύνη, σε τόσο επίμαχα ζητήματα, γιατί είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και βεβαίως με την προάσπιση των δικαιωμάτων και της νόμιμης διαδικασίας. Οτιδήποτε άλλο νομίζω δεν θα μας παρέπεμπε σε πολιτεία ή δικαιοσύνη που πρέπει να υπηρετεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία» δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Τα Τέμπη είναι ένα θέμα με πόνο για την απώλεια πολλών ανθρωπίνων ζωών, ειδικά νέων παιδιών, και είναι ένα γεγονός που δεν έχει καταγραφεί ξανά στην ιστορία της ελληνικής πραγματικότητας. Από μόνο του είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο και δύσκολο θέμα και για να το δει και να το “χειριστεί” κανείς. Δεν είναι ένα θέμα για να κερδίσει κανείς μικροπολιτικά οφέλη. Πρέπει να θωρακιστεί η ελληνική πολιτεία για να μην επαναληφθεί ξανά» σημείωσε.

«Είδα τον τρόπο με τον οποίο εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήγειραν το θέμα της αντισυνταγματικότητας. Το θέμα έχει συζητηθεί τόσο πολύ που δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να πει κανείς. Κορυφαίοι συνταγματολόγοι μιλούν για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει αντισυνταγματικότητα και αφετέρου έχουμε εξηγήσει ότι δεν πάμε αντίθετα στο άρθρο 16» είπε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

«Το να συζητάμε σήμερα, το 2024, για το αν πρέπει να γίνουν μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα όταν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, όταν πολλές γειτονικές χώρες έχουν δημιουργήσει μια υπεραξία και οικονομική και ακαδημαϊκή, δημιουργώντας τέτοιες δομές και προσελκύοντας νέα παιδιά από όλον τον κόσμο και για εμάς εξακολουθεί να είναι ένα ερώτημα, νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με την αντίληψη ή τον τρόπο που προσεγγίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης  ένα τόσο κορυφαίο και κρίσιμο ζήτημα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια κρίση εσωστρέφειας που προφανώς είναι παρατεταμένη. Εδώ τα πράγματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» σχολίασε σχετικά με όσα συνέβησαν στο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ