Τσιάρας στον Realfm 97,8: Δεν βοηθάει κανέναν η εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας

Για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, τις αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό και την επικείμενη κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελατόλα στον Realfm 97,8.

«Όταν είμαστε μπροστά σε μία εθνική τραγωδία νομίζω ότι οποιαδήποτε σκέψη σε σχέση με την αντιμετώπιση της στιγμής παρέλκει και δεν υπάρχει καν σε αυτή την συζήτηση. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι μέσα από αυτή την διαδικασία κάποιος θα μπορούσε πιθανόν να βλέπει ότι μπορεί να ωφεληθεί. Αλά και στο τέλος της ημέρας όπως αυτή η υπόθεση εξελίσσεται και καταλήγει, υπήρχε κάποιο κέρδος της κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Τσιάρας, που ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό.

«Η εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας για πολιτικούς λόγους ή σκοπιμότητες νομίζω ότι δεν βοηθάει κανέναν μας αυτή την στιγμή. Γιατί τις επόμενες ημέρες προφανώς θα θυμηθούμε τι έγινε στο Μάτι. Τι έγινε στην Μάνδρα και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και εξήγησε ότι αυτή η εικόνα δεν δημιουργεί στους πολίτες την αίσθηση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

«Το μείζον ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να φτάσει μέχρι το τέλος στην διερεύνηση μίας εθνικής τραγωδίας» είπε ο Κώστας Τσιάρας.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ σε ψήφο εμπιστοσύνης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απέφυγε να τοποθετηθεί. «Αναμένουμε την κατάθεση τη πρότασης δυσπιστίας. Και από εκεί και πέρα ότι είναι θέματα και ζητήματα που ο πρωθυπουργός τα αποφασίζει και επιλέγει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί», τόνισε ο Κώστας Τσιάρας.

Για τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που παίρνουν μέρος στον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης για τα οποία μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Κώστας Τσιάρας σχολίασε: «Στο τέλος της ημέρας οι πολίτες είναι αυτοί που μας ακούνε ή δεν μας ακούνε. Οι πολίτες είναι αυτοί που μας αξιολογούνε. Οι πολίτες είναι αυτοί που επιλέγουν. Το θέμα είναι ότι όταν για ένα ζήτημα το οποίο στην πραγματικότητα είναι λυμένο. Ένα ζήτημα για το οποίο νομίζω ότι η απάντηση είναι παρά πολύ απλή. Ότι η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει και κάτι να κερδίσει. Εγώ το πιστεύω και το υποστηρίζω αυτό το οποίο σας λέω. Ούτε πολύ περισσότερο υπήρχε περίπτωση να αλλοιωθεί η δικαστική έρευνα μιας και τουλάχιστον η αστυνομία από μόνη της έχει παραδεχθεί ότι όλο το προανακριτικό υλικό, όλη η απομαγνητοφώνηση βρίσκεται στα δικά της χέρια».

Και συνέχισε: «Αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα αυτά έχουν και έναν άλλον λόγο. Και ξαφνικά θυμάται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να κάνει πρόταση δυσπιστίας όταν δεν έκανε για το προσωπικό του θέμα (σ.σ. την υπόθεση των υποκλοπών); Οι συνειρμοί είναι παρά πολύ εύκολοι. Οπότε ιδού η Ρόδος. Μπροστά μας βρίσκονται όλα αυτά νομίζω ότι θα τα συζητήσουμε εκτενώς και θα βρούμε και τις απαντήσεις αλλά θα έχουμε και την δυνατότητα να εξηγήσουμε στους Έλληνες πολίτες τι έχει συμβεί».

Τέλος αναφέρθηκε και στην πρόταση Κασσελάκη για την διεξαγωγή εκλογών με την συμμετοχή διεθνών παρατηρητών. «Όταν υπάρχει εκφρασμένη λαϊκή βούληση έναν χρόνο πριν και κάποιοι μιλούνε και λένε στον δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό να φέρει ξένους παρατηρητές για να κάνει εκλογές δεν είναι απλά οξύμωρο. Μάλλον κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ούτε που βρίσκονται ούτε ακριβώς τι θέλουν να πουν», κατέληξε ο Κώστας Τσιάρας.

Αναφορικά με την απουσία του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών βουλευτών από τα έδρανα κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής για τα Τέμπη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε: «Ειδικά κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο όταν συζητήθηκαν πορίσματα Εξεταστικών Επιτροπών ποτέ η κυβέρνηση δεν βρισκόταν ουσιαστικά σύσσωμη καταλαμβάνοντας τα κυβερνητικά έδρανα. Είναι μία γενική γραμμή. Όταν μιλάμε για ένα εσωτερικό θέμα που αφορά στην Βουλή και στην κοινοβουλευτική διαδικασία η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται σε αυτό. Και φαντάζομαι ότι αυτό έχει να κάνει με το καλώς έχειν και με τους διακριτούς ρόλους που υπάρχουν μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Αυτή ήταν απολύτως και μόνο η λογική».

Επιπλέον τόνισε ότι αν η Δικαιοσύνη εντοπίσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση τότε η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας τους. «Φαντάζομαι ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα εφόσον η Δικαιοσύνη έρχεται να αποδείξει ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα δεν θα μπορούσε κανείς στο κοινοβούλιο να αντισταθεί σε μία τέτοια εξέλιξη», είπε ο Κώστας Τσιάρας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ