Τσιάρας για επιθέσεις με βιτριόλι: Εξετάζεται η αυστηροποίηση της ποινής – ΒΙΝΤΕΟ

Για την αυστηροποίηση της ποινής για επιθέσεις με βιτριόλι, τον “Δράκο του Κάβου”, αλλά και για την αποφυλάκιση Σειραγάκη μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Αναφερόμενος στις τρεις υποθέσεις ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι «αυτές είναι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, είναι αποτρόπαια εγκλήματα. Ευαισθητοποιείται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ο πολίτης θέλει να νιώσει ασφάλεια».

«Όλα αυτά μας προβλημάτισαν από την αρχή που βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση, γι’ αυτό όταν κάναμε αλλαγές στον ποινικό κώδικα, μια από τις αλλαγές ήταν να μεγιστοποιήσουμε τις ποινές για τον βιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στην υπόθεση της Καλλιθέας, όπου σημειώθηκε η επίθεση με βιτριόλι.

«Είναι μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τιμωρείται με 5-10 χρόνια κάθειρξη και εξετάζεται η αυστηροποίηση της ποινής», επισήμανε και πρόσθεσε: «Θα το θέσουμε υπόψιν της επιτροπής παρακολουθήσης του ποινικού κώδικα η οποία θα παρακολουθεί τον νέο ποινικό κώδικα και τα αποτελέσματά του».

Εξήγησε μάλιστα, ότι ο «ποινικός κώδικας διαπνέεται από ένα πλαίσιο χαμηλότερων ποινών, γιατί υπάρχει μια γενικότερη φιλοσοφία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να μπορούν οι φυλακισμένοι να κοινωνικοποιηθούν εκ νέου, αυτό είναι μια τάση, το ζήτημα είναι να δούμε τα αποτελέσματα που φέρνει ο ποινικός κώδικας, κι αυτή η επιτροπή θα μας επιτρέψει να κάνουμε αλλαγές».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ