Τσαβούσογλου: «Τεχνικό πρόβλημα» η απαγόρευση εισόδου στον Τζιτζικώστα – «Αυτά που κάνει η Ελλάδα είναι σκόπιμα»

Σε… τεχνικό πρόβλημα αποδίδει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το επεισόδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην Σμύρνη, το περασμένο Σάββατο.

Ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Τουρκία το πρωί του Σαββάτου με την ιδιότητα του Α’ Αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών, προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Οι τουρκικές αρχές χωρίς να εξηγήσουν τον λόγο, ανάγκασαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να περιμένει με τις ώρες στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, χωρίς να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι δεν επρόκειτο για «αντίποινα» από την τουρκική πλευρά, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του κατά της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε συγκεκριμένα πως «αυτό το περιστατικό ήταν μια παρεξήγηση, αλλά αυτά που κάνει η Ελλάδα είναι σκόπιμα», ισχυριζόμενος ότι η Αθήνα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε Τούρκους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Προεδρίας για τους Τούρκους στο Εξωτερικό Αμπντουλάχ Ερέν.

«Τους ενημερώσαμε (την Ελλάδα). Ζητήσαμε επίσης να αρθεί η απαγόρευση για τον Ερέν, διαφορετικά θα ανταποδώσουμε», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ