Τσακαλώτος: Ζήτησα από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές

Να πέσουν οι τόνοι και να ανακληθούν οι παραπομπές για διαγραφές στελεχών ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Στέφανο Κασσελάκη, κατά την συνάντησή τους που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.  Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει πίσω τα περί διαγραφών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να απάντησε πως θα μεριμνήσει.

«Του εξήγησα, ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές», δήλωσε μετά το τετ-α-τετ ο κ. Τσακαλώτος. Όπως είπε, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα όμως ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Να το λύσει αυτό. Με άκουσε με θετικό τρόπο. Θα δούμε τι θα κάνει αν το λύσει αυτό θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανόν ή όχι είναι η ενότητα». Σε ερώτηση για το αν αυτά είναι προϋπόθεση για να παραμείνει στο κόμμα απάντησε: «Δεν έβαλα τέτοιο θέμα».

Δεν είναι προσωπικό ζήτημα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Τσακλώτος δήλωσε αναφορικά με την εκλογή Κασσελάκη: «Δεν έχω κάνει καμία προσωπική επίθεση. Ήμουν εναντίον του τρόπου εκλογής του προέδρου, όμως εγκρίθηκε, και ο κ. Κασσελάκης έχει εντελώς νομιμοποιημένη εκλογή, άρα δεν το βάζω εκεί το πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν ακούει σοβαρά τα περί καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη και τόνισε ότι στο διαδίκτυο οι άνθρωποι που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη χρησιμοποίησαν απαράδεκτες φράσεις (για τα στελέχη της Ομπρέλας) όπως «σηκωθείτε να φύγετε».

Σήμερα, η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, πριν από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Το Εκτελεστικό Γραφείο

Μετά την συνάντηση Κασσελάκη Τσακαλώτου άρχισε, και είναι σε εξέλιξη, η σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος. Στην συνεδρίαση συμμετέχουν η Γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής  Γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, ο  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, η Γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ρένα Δούρου, ο Μανώλης Καπνισάκης και η Δώρα Αυγέρη.

Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στον απόηχο της απόφασης του προέδρου να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα και στην σκιά των δηλώσεων που έγιναν με αφορμή τα περί παραπομπής. Ταυτοχρόνως  εκκρεμεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο ημέρες η κ. Αχτσιόγλου, σε κοινή δήλωση με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο ζήτησαν σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και επίσπευση του Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου.

Καθώς το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει βαρύ, οι  φωτογραφικοί φακοί εστίασαν στον εναγκαλισμό  του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, ακριβώς πριν να αρχίσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο μετά την εκλογή Κασσελάκη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα. Πολλοί πλέον μιλούν για  προσπάθεια να φανεί προς τα έξω μια καλή διάθεση λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Στο ίδιο πλαίσιο μπορεί να τοποθετηθεί και το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξετάσει τις παραπομπές των τεσσάρων στελεχών στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σε σχετικά καλή διάθεση ήταν οι επαφές και με τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ