Τσακαλώτος υπέρ Κούλογλου: Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα

Το δικαίωμα του ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου να εκφράζει δημοσίως την άποψή του, ακόμα και αν αυτή δεν είναι αρεστή στην ηγεσία ή στους συντρόφους στο κόμμα, υπερασπίστηκε σε δηλώσεις στον “Αθήνα 9,84” ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε στα πάντα, εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο καθένας έχει το ύφος του είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς. Με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών εν μέσω των αντιδράσεων που προκάλεσε εντός ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο-άποψη του Στέλιου Κούλογλου.

Η διευκρινιστική δήλωση Κούλογλου στην “Αυγή”

Διευκρινιστική δήλωση στην “Αυγή”, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε εντός ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο που έγραψε για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη 85η ΔΕΘ, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κούλογλου.

«Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», συμπληρώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είχε υποστηρίξει ο Στέλιος Κούλογλου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε με άρθρο του στο Tvxs.gr ότι μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, στις ομιλίες του στη ΔΕΘ, επήλθε μία ισοπαλία.

Μετά τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε μια οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέλιου Κούλογλου, θέση πήραν τόσο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, όσο και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας.

Την ίδια ώρα, και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρότι θεωρεί ότι ο καθένας στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατίας, μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του, οι οποίες είναι σεβαστές, φέρεται να εκφράζει την απορία του για ποιον λόγο ο κ. Κούλογλου έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

“Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι ιδεολογικά, στρατηγικά, αξιακά με τη Ν.Δ. Τσίπρας με την κοινωνία και πρόγραμμα κοστολογημένο. Μητσοτάκης με την παρασιτική ολιγαρχία. Πού την είδαν κάποιοι την ισοπαλία; Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν έχει ανάγκη πρωθυπουργό μαριονέτα του συστήματος”, έγραψε ο κ. Ρήγας στο Twitter.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, “κάρφωσε” τον Στέλιο Κούλογλου, χωρίς να τον κατονομάσει.

“Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη #ΔΕΘ_2021. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!”, σχολίασε στο twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πάνος Ρήγας για Κούλογλου

 

 

Δημήτρης Παπαδημούλης για Κούλογλου

Η απάντηση Κούλογλου στον Πολάκη: Έχω πιο σημαντικά πράγματα…

Στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε με συνέντευξή του στο Action24.  Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας με ανάρτησή του είχε σχολιάσει τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής περί «ισοπαλίας Τσίπρα – Μητσοτάκη στη ΔΕΘ», υποστηρίζοντας ότι είναι καλύτερα να ξεκουραστεί από την πολιτική και να ασχοληθεί μόνο με τη δημοσιογραφία.

“Εγώ είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας. Ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δεν θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα” τόνισε ο κ. Κούλογλου.

Στέλιος Κούλογλου ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το τι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: “Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου. Από την λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος”.

“Ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”, απάντησε στην ερώτηση για το εάν εννοεί πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει πίσω σε μία πιθανή πρωθυπουργοποίησή του σε περίπτωση “προοδευτικής κυβέρνησης”.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ιδέες αλλά έχει επικοινωνία, ο Τσίπρας έχει ιδέες αλλά δεν έχει επικοινωνία”, ανέφερε.

Ο Στέλιος Κούλογλου  είπε ακόμη ότι “ο κ. Πολάκης είναι καλός, αλλά κάνει προεκλογική εκστρατεία… των άλλων κομμάτων”.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι “αν θυμάστε τον κ. Κυμπουρόπουλο τον έβγαλε πρώτο βουλευτή σε σταυρούς και με ρεκόρ για τη ΝΔ– κόντεψε να φτάσει τον Γλέζο- πέρασε τον Μεϊμαράκη. Και αυτό επειδή τού επιτέθηκε ο κ. Πολάκης πριν από τις ευρωεκλογές και του έδωσε 700.000 σταυρούς”.

Παύλος Πολάκης Στέλιος Κούλογλου ΣΥΡΙΖΑ

Τι είχε γράψει ο Παύλος Πολάκης για τον Στέλιο Κούλογλου

Αναλυτικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Facebook:

“ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαού πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακριά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακέικο!

Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ ,μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά

Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθιά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..”.

Το επίμαχο άρθρο του Στέλιου Κούλογλου

Στο άρθρο του με τίτλο “ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα”, ο Στέλιος Κούλογλου εκφράζει την άποψη ότι η “μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα στη ΔΕΘ κράτησε μια εβδομάδα αλλά δεν έβγαλε νικητή”.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, “παρά τις προσδοκίες του, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι πυρκαγιές και το φιάσκο του ανασχηματισμού”, ωστόσο, όπως επισημαίνει στη συνέχεια “ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί”.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια ο Στέλιος Κούλογλου, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, “αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής”, ενώ σημειώνει ότι θα έπρεπε να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ωστόσο, “δεν έβγαλε καμία είδηση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ