Τσακαλώτος: Μπορεί να έχει δίκιο ο κ.Σόιμπλε, αλλά η Δημοκρατία μετράει – ΒΙΝΤΕΟ

Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, πρέπει να σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα,  δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Σόιμπλε, αλλά η Δημοκρατία μετράει», ενώ πρόσθεσε ότι «το δημοκρατικό αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να επηρεάζει το μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα, τόνισε ότι «θα γίνουν κάποιες από τις προεκλογικές εξαγγελίες μας, κυρίως όσον αφορά στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αριστερή κυβέρνηση και δεσμευόμαστε για τα προγράμματά μας».

Αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Τζορτζ Όζμπορν, στο Λονδίνο, τόνισε ότι ο Βρετανός υπουργός, κατανοεί ότι μια κρίση στην Ευρωζώνη δεν επηρεάζει μόνο τις χώρες-μέλη της, αλλά και τη Βρετανία.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία που επιδιώκει να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως έχει τεθεί ένας τελικός στόχος για τα τέλη του Μαϊου και πως θα χρειαστεί να υπάρξει στο ενδιάμεσο μια συμφωνία-γέφυρα, απέφυγε όμως να προσδιορίσει τον χρόνο που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτή.

«Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, συζητάμε, έχουμε τα επιχειρήματα, και όταν έχεις επιχειρήματα σε ακούει ο άλλος» σημείωσε και παρέπεμψε στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες, οι οποίες -όπως είπε- θα είναι πολλές.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρθηκε και στο χρέος, υπογραμμίζοντας ότι «Θα πάμε στο τραπέζι με αυτή την πρόταση και θα εξηγήσουμε διάφορους συνδυασμούς από αυτούς τους τρεις πυλώνες που θα δημιουργήσουν στην Ελλάδα δυνατότητα για ανάπτυξη και άλλο τρόπο εξόδου».

Δείτε το βίντεο από το mega

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ