Τροπολογία κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ για το νομοσχέδιο αναφορικά με τις βραχονησίδες

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προβλέπεται και παραχώρηση βραχονησίδων σε ιδιώτες.

Αναλυτικά οι ΑΝΕΛ αναφέρουν τα εξής:”Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν την εν δυνάμει στρατηγική σημασία, που μπορούν να προσλάβουν οι νησίδες και οι βραχονησίδες του Αιγαίου μας. Ειδικά, μάλιστα, όταν αυτές τις αποκτούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ξένων – και πολλές φορές όχι φιλικών – συμφερόντων.

Όλοι μας, πράγματι το γνωρίζουμε πλην του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εισηγείται την ψήφιση νομοσχεδίου, που στο άρθρο 36 αυτού προβλέπει την παραχώρηση νησίδων, βραχονησίδων κ.λπ., ακόμα και σε ξένων συμφερόντων πρόσωπα, χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ποσοστό συμμετοχής αυτών στο συνολικό οικονομικό σχήμα της εκμετάλλευσης των νησίδων και βραχονησίδων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αισθάνθηκαν βαθιά υποχρέωση να λειτουργήσουν άμεσα σε αποτροπή του παραπάνω κινδύνου για τα εθνικά συμφέροντα, καταθέτοντας σήμερα το πρωί 10 Απριλίου 2019 τροπολογία, με την οποία τίθεται ανώτατο όριο συμμετοχής οντοτήτων ξένων συμφερόντων στο ποσοστό του 25%. Λίγη περισσότερη προσοχή σίγουρα θα ωφελούσε τα εθνικά συμφέροντα”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ