Τουρκικό σκάφος έκανε βόλτες ενώ η ακταιωρός παρενοχλούσε σκάφος του Λιμενικού – Προειδοποιητικά πυρά από τις ελληνικές αρχές

Τουρκικό σκάφος έκανε βόλτες την ώρα που η τουρκική ακταιωρός προσπαθούσε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, στην ίδια περιοχή ανοιχτά της Σάμου, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή, στο ίδιο σχεδόν σημείο ένα άλλο τουρκικό σκάφος -μία σφήνα όπως λέγεται στην ναυτική αργκό- όπου επέβαιναν δύο Τούρκοι, δεν συμμορφώθηκε στα σήματα που έκαναν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να σταματήσει.

Το σκάφος αγνόησε τις υποδείξεις του Λιμενικού και συνέχισε να κάνει βόλτες στην περιοχή. Τότε οι άνδρες του Λιμενικού αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι δύο επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τα όσα φέρονται να είπαν στους λιμενικούς, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και… μπερδεύτηκαν. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, δύο είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές:

Είτε ότι οι δύο Τούρκοι έκαναν vip δρομολόγιο με μετανάστες που τους επιβίβασαν σε ακτή της Σάμου, είτε ότι μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να ελέγξουν την περιοχή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ