Τουρκία: Η «Hurriyet» προκαλεί και τα… βάζει με Σακελλαροπούλου και Συρίγο

Με ένα προκλητικό δημοσίευμα κυκλοφορεί η «Hurriyet», αφήνοντας αιχμές για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Άγγελο Συρίγο.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 450η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στην παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του υφυπουργού Παιδείας στις εορταστικές εκδηλώσεις και τιτλοφορείται «Τελετές για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στην Ελλάδα! Ίδια νοοτροπία 450 χρόνια μετά».

Σύμφωνα, πάντα, με την «Hurriyet», «η Ελληνίδα αξιωματούχος συνέκρινε τις συμμαχίες που έχουν συναφθεί στο παρόν με τη συμμαχία των σταυροφόρων που υπήρχε την εποχή εκείνη».

Η εφημερίδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δήλωση της κα Σακελλαροπούλου: «Το ναυτικό της Χριστιανικής Δύσης, αποτελούμενο από τα πλέον ισχυρά κράτη, νίκησε το ναυτικό των Οθωμανών που ήταν αήττητο μέχρι τότε και περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα και τον οθωμανικό επεκτατισμό».

Hurriyet- Σακελλαροπούλου

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στη δήλωση του κ. Συρίγου για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ο οποίος, κατά την ίδια πηγή, συνέδεσε τις «συμμαχίες» της εποχής εκείνης με τις σημερινές και «ιδιαίτερα με αυτές που επιδιώκει να συνάψει η Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας σήμερα».

«Σε αυτόν τον πόλεμο, οι συμμαχίες ήταν επίσης σημαντικές, όπως θέλουμε να είναι και σήμερα με χώρες όπως η Γαλλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου κατέδειξε ότι οι συμμαχίες είναι ικανές να ανακόψουν έναν ισχυρό αντίπαλο», δήλωσε ο κ. Συρίγος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ