Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έκανε το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου

Μήνυμα στους πολίτες να μην διστάσουν να εμβολιαστούν, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έκανε την Τετάρτη το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονόκοκκου.

«Ας αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, με ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιο Λουκίδη.

«Αναμένουμε να ενσκήψει, όπως κάθε χρόνο, ο ιός της γρίπης, αυξάνοντας τη νοσηρότητα από λοιμώξεις του αναπνευστικού», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παροτρύνοντας «να μη διστάσουμε να εμβολιαστούμε και για την εποχική γρίπη και για τον πνευμονιόκοκκο, που αποτελεί το συνηθέστερο αίτιο βακτηριακής πνευμονίας. Προφυλάσσουμε έτσι τον εαυτό μας, τους ευάλωτους συμπολίτες μας, καθώς και το ιδιαίτερα επιβαρυμένο αυτό το διάστημα, Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τους Έλληνες πνευμονολόγους, η πράξη αυτή της κυρίας Προέδρου, η οποία μας γυρίζει 2.500 χρόνια πριν, στην ιπποκρατική ιατρική, που με ένα απλό γνωμικό μας είπε, ότι “η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία”».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ