Το πύρινο μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: Ουδείς θα πρέπει να έχει αμφιβολία για το τι θα επακολουθήσει

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Σκληρό μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην δεξίωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Χωρίς περιστροφές και με απόλυτη σαφήνεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε πύρινο μήνυμα προς κάθε επιβουλέα κι ιδιαίτερα όσους φαντασιώνονται νυχτερινές επισκέψεις.

Μιλώντας στην εκδήλωση εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ, στο Μέγαρο Μουσικής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία εξήρε το έργο που συντελείται ώστε οι γαλάζιες πτέρυγες να απλώνουν τα φτερά τους αποφασιστικά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι γαλανόλευκες πτέρυγες διανύουν ίσως την καλύτερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αθόρυβη δουλειά που συντελείται από την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για την ταχύτατη αφομοίωση όλων των νέων μαχητικών αλλά και τις προετοιμασίες που γίνονται για την έλευση και των επομένων. Τόνισε την προσπάθεια που καταβάλει η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και βέβαια ο Πρωθυπουργός ώστε η Πολεμική Αεροπορία να διατηρεί υψηλά ποσοστά διαθεσιμοτήτων και ταυτόχρονα να διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους και πιο σύγχρονους στόλους του κόσμου.

 

Όμως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία του δεν μάσησε τα λόγια του κι έστειλε ευθέως μήνυμα προς την Τουρκία, χωρίς να την κατονομάσει:

«Σήμερα που οι ουρανοί είναι γεμάτοι με προκλήσεις έχουμε την ευτυχία η ΠΑ να είναι περισσότερο δυνατή από ποτέ. Κι αν παραστεί η ανάγκη θα δώσει την απάντηση σε τόπο και χρόνο της δικής μας επιλογής.

Και θέλω σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι παρότι είμαστε μια χώρα που επιθυμεί την Ειρήνη κι είναι πυλώνας ασφαλείας και σταθερότητας για την περιοχή, θα είναι μεγάλο το λάθος οποιουδήποτε κάνει την παρανόηση ότι συνιστά αδυναμία μας η επιθυμία μας για σχέσεις καλής γειτονιάς, γι’ αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, αλλά και η καλά μελετημένη και ζυγισμένη αντίδραση μας σε όλες τις καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σε ενδεχόμενη όμως επίθεση ουδείς θα πρέπει να έχει αμφιβολία ούτε για το τι θα επακολουθήσει ούτε για το ότι θα νικήσουμε και μάλιστα κατά κράτος».

Παναγιωτόπουλος: «Το Κίεβο ήταν μάθημα»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομιλία του ανέφερε όλα εκείνα που έχουν γίνει επί των ημερών του ώστε η Πολεμική Αεροπορία να περάσει στην νέα εποχή και ταυτόχρονα μέσα από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μέσων της να συνεχίζει να αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη των αιθέρων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Στάθηκε, ωστόσο, στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο και τα διδάγματα που αποκόμισε.

«Η εμπειρία μου στο Κίεβο, ενός λαού που πολεμά υπέρ βωμών κι εστιών εναντίον ενός εισβολέα με έκανε να αντιληφθώ περισσότερο γιατί η χώρα μας πρέπει να διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και να μαχόμαστε γι’ ακόμη πιο ισχυρές ΕΔ. Κι αν επέλθει αυτό τότε θα γιορτάζουμε κάθε μέρα» ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας: «Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τον σχεδιασμό του οποίου προχωράμε και βέβαια τον Πρωθυπουργό» με τις ενέργειες του οποίου ήρθαν τα υπερσύγχρονα Rafale στην Πολεμική Αεροπορία.

Αρχηγός ΓΕΑ: Η ΠΑ στην παγκόσμια ελίτ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς είχε κάθε λόγο στην εκδήλωση να αισθάνεται υπερήφανος, αφού επί των ημερών του ο αεροπορικός στόλος αυξάνεται με Rafale κι επιπλέον έχουν αρχίσει να παραδίδονται οι «οχιές του Αιγαίου», τα αναβαθμισμένα F-16 Viper.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε την εισαγωγή στο πρόγραμμα των F-35 σε λίγους μήνες, η οποία «θα μας εισάγει τεχνολογικά στην παγκόσμια τεχνολογική ελίτ». Ο Αρχηγός ανέφερε τους τρεις πυλώνες στους οποίους η παρούσα ηγεσία χτίζει την αεροπορία του αύριο: «Πρωτοπορία – καινοτομία – όραμα».

«Οραματιζόμαστε μια Πολεμική Αεροπορία δίπλα στον πολίτη, εξωστρεφή, διαλειτουργική και επενδύοντας στον άνθρωπο».

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφέρει την αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης, τόσο με νέες εγκαταστάσεις όσο και με την άφιξη των νέων τζετ Μ-346 Leonardo με τα οποία θα εκπαιδεύονται οι νέοι «Ίκαροι» αποκαλύπτοντας ότι σχεδιάζεται η διεθνοποίηση του εκπαιδευτικού κέντρου Καλαμάτας, με οικονομικό αντίτιμο.

Κλείνοντας ανέφερε με ότι όλα τα παραπάνω καθιστούν την «Πολεμική Αεροπορία περιζήτητη ως σύμμαχο και συνεργάτη και φόβητρο σε κάθε επιβουλέα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ