Το Ποτάμι: Η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

«Το κλείσιμο των συνόρων που όλοι φοβόμασταν, τη στιγμή που η κυβέρνηση καθησύχαζε και μιλούσε για κινδυνολογία, δυστυχώς γίνεται πραγματικότητα», αναφέρει το Ποτάμι με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση πανικόβλητη και χωρίς σχέδιο, τρέχει εκ των υστέρων να μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία κρατούν απαράδεκτη στάση. Μάλιστα η αιφνίδια πρωτοβουλία της Αυστριακής κυβέρνησης να οργανώσει διάσκεψη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των εταίρων της ΕΕ και χωρίς πρόσκληση συμμετοχής στην Ελλάδα, λειτουργεί διαβρωτικά στην ευρωπαϊκή συνοχή. Πρωτοβουλίες σαν και αυτήν αντιστρατεύονται κάθε έννοια αλληλεγγύης στην ΕΕ καθώς αποκλείουν και απομονώνουν κράτη-μέλη που υφίστανται τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης μαζικής μετακίνησης πληθυσμών».

«Η κατάσταση στην Ελλάδα τείνει να γίνει μη διαχειρίσιμη. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τριγυρίζουν στη χώρα δίχως ελπίδα και οι ροές συνεχίζονται. Το νέο κρούσμα λογοκρισίας με την απομάκρυνση δημοσιογράφων πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ στα σύνορα, η απαράδεκτη ρατσιστική ενέργεια στο στρατόπεδο στο Σχιστό προκαλούν ανησυχία γι’ αυτά που έρχονται. Η κυβέρνηση πανικόβλητη και χωρίς σχέδιο, τρέχει εκ των υστέρων να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλά ακόμη και τώρα δίνει μεγαλύτερο βάρος στην επικοινωνία παρά στην ουσία. Οφείλει πριν να είναι πολύ αργά να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Το Ποτάμι έχει καταθέσει 10 πολύ συγκεκριμένες προτάσεις ζητώντας επιτέλους εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία πριν γενικευθούν τα φαινόμενα που προσβάλλουν τη χώρα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Καμμένος ζητά την άμεση εφαρμογή του σχεδίου του ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μουζάλας απαντά στις φήμες περί παραίτησής του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ