Το Ποτάμι για το Κυπριακό: H πεισματική εμμονή της Τουρκίας οδήγησε σε ναυάγιο

“Μετά από έναν δεύτερο και σκληρό κύκλο διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, τα πράγματα κατέληξαν σε αδιέξοδο” επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχετικά με το Κυπριακό.

“Αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις για μια ευτυχή κατάληξη, η πεισματική εμμονή της Τουρκίας στη διατήρηση της συνθήκης εγγύησης και των στρατευμάτων της στην Κυπριακή Δημοκρατία, και μετά την έναρξη ισχύος της νέας συμφωνίας, οδήγησε στην αποτυχία των προσπαθειών όσων επιθυμούσαν μια πραγματική λύση και όχι την δημιουργία ενός τουρκικού προτεκτοράτου στην ανατολική Μεσόγειο” προσθέτει.

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι “οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ήταν αξιέπαινες. Δυστυχώς, οι μεθοδεύσεις της Άγκυρας που συνεπικουρούνταν και από τρίτους που -για δικούς τους λόγους- δεν ευνοούν την πλήρη ανεξαρτησία της Κύπρου, έφεραν τα πράγματα στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα”.

“Δεν είναι η στιγμή για την εκτόξευση εσωτερικών κατηγοριών και την απόδοση ευθυνών. Είναι η στιγμή της περισυλλογής και της σωστής προετοιμασίας για τα επόμενα βήματα, όταν αυτά καταστούν εφικτά” καταλήγει το Ποτάμι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ