Το Πεντάγωνο φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δίπλα στο εμβληματικό νέο Μνημείο Αθανάτων του Έθνους φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πενταγώνου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με τα γέλια δεκάδων παιδιών να ανάβουν για τα καλά την φλόγα των Χριστουγέννων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πρώτα διαφορετικά στο Ελληνικό Πεντάγωνο. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που το Χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγωγήθηκε δίπλα στο νέο εμβληματικό Μνημείο Αθανάτων του Έθνους, που εγκαινιάστηκε μόλις πριν δύο ημέρες και πλέον στον βωμό του καίει η φλόγα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, στη μνήμη των 121.962 πεσόντων και αγνοούμενων ηρώων υπέρ πατρίδος από το 1830 έως το 1974.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκε σήμερα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» για τις οικογένειες και τα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας .

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Ζορμπάς.

«Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα φώτα του δεν είναι μία διαφήμιση ενός καταναλωτικού προτύπου, όπως προσλαμβάνεται σε πολλές κοινωνίες σήμερα. Είναι ένας πολύ βαθύς συμβολισμός. Είναι η άρνηση του σκότους και της νύχτας. Είναι η έλευση και η επικράτηση της νέας ζωής» τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι σε «μία εποχή που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και προβλήματα, ακόμα και η συμβολική πράξη της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπορεί να γίνει ένα σύμβολο αισιοδοξίας για το αύριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικης μουσικής από τη Διακλαδική Μπάντα.

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο στρατόπεδο «Παπάγου» from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ