To παρασκήνιο της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ: Η υπερπροβολή, η αισχροκέρδεια και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Καλό και ενωτικό ενόψει των εθνικών εκλογών ήταν το κλίμα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιό της οποίας πήραν τον λόγο 27 βουλευτές. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αιχμές.

Κάποιοι βουλευτές σχολίασαν αρνητικά ότι ορισμένα αυτοδιοικητικά στελέχη περιφέρονται με το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή. Συγκεκριμένα, μεταξύ των 27 βουλευτών που πήραν τον λόγο ακούστηκαν παράπονα για «υπερ-προβολή» υπουργών που εκμεταλλεύονται την κυβερνητική τους θέση για να κάνουν προεκλογικό αγώνα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να ζήτησε αυτοσυγκράτηση και ανέφερε ότι θα είναι πιο αυστηρός με υπουργούς ή υφυπουργούς που εκμεταλλεύονται υπερβολικά το κυβερνητικό έργο.

Στην συνεδρίαση τέθηκε και το ζήτημα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα καθήκοντά τους, με τους βουλευτές να είναι διχασμένοι. Κάποιοι τάχθηκαν υπέρ στο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις θέσεις τους, όμως κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση θα φανεί ανακόλουθη στην πολιτικής της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας τάχθηκε υπέρ του να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί το επόμενο διάστημα στις θέσεις τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης υπογράμμισε την ανάγκη οι ανεμβολίαστοι γιατροί να μην επιστρέψουν στα νοσοκομεία, αλλά ενδεχομένως σε άλλες θέσεις.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ακρίβειας και της αισχοκέρδειας, με βουλευτές να τονίζουν ότι οι πολίτες μπορούν ως ένα βαθμό να κατανοήσουν την ακρίβεια, αλλά εξοργίζονται με την αισχροκέρδεια, καθώς την εισπράττουν ως αδικία. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επανήλθε στο θέμα των πανεπιστημίων επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είναι πιο ενεργητική στο ζήτημα αυτό, αφού έχει την στήριξη της κοινωνίας.

Δεν έλλειψαν και τα απρόοπτα στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η Νόνη Δούνια λιποθύμησε και μεταφέρθηκε για λίγο στο ιατρείο της Βουλής. Η βουλευτής της ΝΔ είναι καλά στην υγεία της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ