Το παρασκήνιο στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση Παπαδημούλη που δεν έγινε δεκτή

Το ζήτημα με τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ευρωβουλευτές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου έθεσε εκ νέου θέμα με τον κ. Παπαδημούλη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δημήτρης Παπαδημούλης έθεσε στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του από επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, υπενθυμίζοντας πως το ίδιο είχε κάνει από την πρώτη στιγμή και σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δεκτή την παραίτηση.

Σημειώνεται πως σε άλλη συνεδρίαση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες, οι ευρωβουλευτές του κόμματος -πλην του Στέλιου Κούλογλου- είχαν εκφράσει τη στήριξή τους στον Δημήτρη Παπαδημούλη, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε θέση για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “μετά τη σαφή δέσμευση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν”, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι “ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος”.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι από εδώ και στο εξής, “οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε”, σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ