Το Μαξίμου για το Κυπριακό: Σταθερά προσηλωμένοι στις συνομιλίες για βιώσιμη λύση

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Απογοήτευση εκφράζει η Αθήνα για το ναυάγιο του διαλόγου για το Κυπριακό στην Ελβετία, ενώ παράλληλα θεωρεί θετικό ότι οι συνομιλίες «δεν κατέρρευσαν». 

Ο πρωθυπουργός αναμένει την επιστροφή του Νίκου Αναστασιάδη στη Λευκωσία, τις διαβουλεύσεις με τα κυπριακά κόμματα και εν συνεχεία αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επαφή με τον Κύπριο Πρόεδρο προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις συνομιλίες για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό», τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο Real.gr, ενώ στις κατηγορίες των Τουρκοκυπρίων για «ανεύθυνη στάση» της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς οι ίδιες πηγές απαντούν ότι: «η Αθήνα μένει σταθερά προσηλωμένοι στον διάλογο».

Ταυτόχρονα, ωστόσο, προειδοποιούν: «δίκαιη και βιώσιμη λύση δεν υπάρχει χωρίς ουσιαστικό διάλογο για την κατοχύρωση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής. Βήματα μπροστά δεν γίνονται με τεχνητά χρονοδιαγράμματα, αλλά με ψυχραιμία και με διάλογο».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα – Ερντογάν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν για το Κυπριακό παραμένει ανοιχτό, πλην όμως όλα θα οριστικοποιηθούν μετά την επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Έχουμε μια κυβέρνηση προδοτών- ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ