Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα επειδή είχε αρνηθεί να άρει την ασυλία του Πάνου Καμμένου

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Τρίτη την Ελλάδα επειδή το 2018 είχε αρνηθεί να άρει την ασυλία του τότε υπουργού Άμυνας και βουλευτή Πάνου Καμμένου, σε βάρος του οποίου είχε κατατεθεί μήνυση για δυσφήμηση.

Το 2018 η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ημέρα που είχε δεχθεί αυτή την πρόσκληση, ο υπουργός Άμυνας της τότε κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ένα προσβλητικό γι’ αυτήν μήνυμα.

  • «Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο, το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είναι επίσης πρώην δήμαρχος των Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών, είχε προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια για δυσφήμηση, όμως το ελληνικό κοινοβούλιο είχε αρνηθεί να άρει την ασυλία του υπουργού. Μάλιστα είχε απαντήσει και η ίδια στον Πάνο Καμμένο με σχετικό Tweet.

«Η άρνηση να αρθεί η ασυλία του υπουργού εμπόδισε άμεσα την πρόσβαση της κ. Μπακογιάννη σε δικαστήριο και συνεπώς τη δυνατότητά της να προστατεύσει τη φήμη της», αποφάνθηκαν οι δικαστές του ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο.

Εξάλλου, «η συμπεριφορά του Π.Κ. έναντι της κ. Μπακογιάννη -η δημοσίευση ενός μηνύματος στο Twitter που εμφανίζεται ως δυσφημιστική- δεν είχε καμιά σχέση με τις δραστηριότητες τις οποίες εκείνος ασκούσε μέσα στο πλαίσιο των υπουργικών ή κοινοβουλευτικών καθηκόντων του», πρόσθεσαν οι δικαστές.

Η Αθήνα οφείλει να καταβάλει στην ενάγουσα 5.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ