Το δώρο του Τσίπρα στον Πάπα

Το δώρο του Τσίπρα στον Πάπα

Χωρίς γραβάτα και με εμφανώς χαλαρό στυλ έφθασε στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας για την συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεφύλασσε και μια έκπληξη για τον Ποντίφικα στον οποίο δώρισε ένα κλάδο ελιάς, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο δεύτερος επισκέπτης του Βατικανού που συνάντησε τον Πάπα χωρίς γραβάτα. Ο πρώτος ήταν ο Φιντέλ Κάστρο. Οι υπόλοιποι ηγέτες της Αριστεράς που είχαν συναντήσεις με πάπες (Μαδούρο, Λούλα, Χριστόφιας) φόρεσαν γραβάτα σε αυτές τις σημαντικές επισκέψεις και συνομιλίες που είχαν. Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο ανοικτό πουκάμισο, φορώντας ένα μπλε σκούρο κοστούμι. Ήταν άνετος και κέρδισε την παράσταση επικοινωνίας προτού ακόμη εισέλθει στα άδυτα του Βατικανού. Ορισμένοι από τους Ιταλούς ψηφοφόρους του (όταν ήταν υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν) τον αναγνώρισαν μόλις έφθασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και δεν έχασαν την ευκαιρία να του φωνάξουν: ‘Ciao, Alexis’.

Η ουσιαστική συνομιλία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο διήρκεσε 20 λεπτά και όχι 50, όπως ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκαν. Η όλη συνάντηση με τις αντιπροσωπείες κ.τ.λ. ήταν αυτή που διήρκεσε 50 λεπτά και στον χρόνο αυτόν θα πρέπει να υπολογιστεί και η εκδήλωση που έγινε για την ανταλλαγή δώρων. Ο Πάπας χάρισε ένα μετάλλιο με χαραγμένη την προσωπογραφία του στον κ. Τσίπρα (δώρο που κάνει σε όλους τους επισκέπτες του) και ένα αντίγραφο εκκλησιαστικής εγκυκλίου. Ο κ. Τσίπρας του δώρισε έναν κλάδο ελαίας, συμβολικό δώρο, όπως είπε, ασημένιο, από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Εκείνο που δεν μεταδόθηκε από τη συνάντηση ήταν η έκκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας: ‘Η Ελλάδα έζησε μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση. Θα σας παρακαλούσα να παρακολουθείτε συνεχώς τον χαρακτήρα της κρίσης αυτής’ του είπε, ενώ σε κάποια άλλη στιγμή διαπίστωσε ότι η θρησκεία και ο σοσιαλισμός μπορούν να συμπλεύσουν».

 

Πηγή: tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ