Τηλεφωνική επικοινωνία του Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία του Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, ο οποίος είχε ήδη ενημερωθεί από το Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Βενιζέλο, είχε προ ολίγου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Steinmeier εξέφρασε την ικανοποίηση της Γερμανικής Κυβέρνησης για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών Αρχών, με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού με πυροβολισμούς στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι, καθώς και για τη σθεναρή στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Steinmeier είχαν, επίσης, την ευκαιρία να κάνουν αναφορά στα δημοσιονομικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας, χάρη στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού και στην επικείμενη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας που θα γίνει στις 8.1.2014.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ