Τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών

Στόχος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι να συμφωνηθεί και να ακολουθηθεί στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών μια ενιαία εθνική στάση στο προσφυγικό, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο στόχος και η αίτηση προς την Ευρώπη είναι ότι πρέπει να στηριχτεί η Ελλάδα, να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί, να υπάρχει έλεγχος των ανθρώπων και μείωση των ροών από την Τουρκία» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, διευκρινίζοντας ότι πριν από τη συνάντηση θα υπάρξει προετοιμασία και ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων από τον πρωθυπουργό.

«Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων από τις χώρες τους Βίσενγκραντ και την Αυστρία» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί να μην υπάρχει αναλογική επιβάρυνση στο οικονομικό, υποδομές και στη μετεγκατάσταση απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Δεν θα κάνουμε πίσω σ’ αυτό, αυτή είναι και η πρόταση που θα πάει (σ.σ. ο πρωθυπουργός) στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών» τόνισε.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι με την παρακολούθηση και την καταγραφή των αναχωρήσεων των σκαφών που μεταφέρουν πρόσφυγες από το ΝΑΤΟ θα δοθεί η δυνατότητα να ασκηθούν πιέσεις στην Άγκυρα. «Δεν μπορεί η Τουρκία να αρνείται στα διεθνή φόρα και στους διεθνείς οργανισμούς ότι δεν γνωρίζει τι γίνεται μέσα στη χώρα της και στα παράλιά της» επισήμανε ο κ. Φάμελλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: Δεν “παζαρεύουμε” το προσφυγικό με το ασφαλιστικό

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση παρακαλάει το ΝΑΤΟ και τη Μέρκελ να τη σώσουν

Αβραμόπουλος: Κινδυνεύει η ενότητα της Ένωσης – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ