Τι συζήτησαν Παυλόπουλος – Κουτσούμπας – ΦΩΤΟ

«Γνωρίζετε πάντοτε ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τις θέσεις του ΚΚΕ, ιδίως σε μια εποχή όπου όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, πρέπει να υπερασπισθούμε όλοι μαζί δύο καίριας σημασίας αγαθά: από την μία πλευρά την κοινωνική συνοχή και από την άλλη την εθνική μας κυριαρχία» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αυτοί οι δύο στόχοι είναι στόχοι εθνικοί, στόχοι τους οποίους οφείλουμε να υπηρετήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου και σε αυτό το πλαίσιο οι προτάσεις του ΚΚΕ έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η επαφή με την κοινωνία είναι συνεχής και αδιάλειπτη» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «σε συνθήκες τόσο πυκνών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας και διεθνώς, σε συνθήκες όξυνσης αντιθέσεων και ανταγωνισμών είναι απαραίτητο όσο ποτέ, η αναλυτική συζήτηση, η σωστή εκτίμηση, η πρόβλεψη για μια σειρά ζητημάτων  και βέβαια εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων η τοποθέτηση, οι προτάσεις και οι θέσεις».

«Το ΚΚΕ έχει σαν βασικό του σκοπό, αυτό πιστεύουμε άλλωστε ότι πρέπει να γίνει και σε όλη την ελληνική κοινωνία, ότι οι θέσεις και οι προτάσεις πρέπει να υπηρετούν πρώτα απ όλα τους εργαζόμενους, τον λαό της πατρίδας μας, τους δημιουργούς όλου του πλούτου και βέβαια αυτούς όλους οι οποίοι υποφέρουν και βρίσκονται συνεχώς κάτω από απειλές αφαίρεσης δικαιωμάτων, κατακτήσεων και βέβαια μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας, πολλών προβλημάτων, επεμβάσεων, πολέμων που δημιουργούν κύματα ροής προσφύγων και στην περιοχή και ειδικά στην χώρα μας» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Τα οποία κυρίως οφείλονται σε αυτούς τους πολέμους, σε αυτές τις επεμβάσεις και πλήττουν όχι μόνο τους ξεριζωμένους, αλλά και τον λαό της πατρίδας μας που υποφέρει γύρω από αυτά τα προβλήματα. Και βεβαίως υπάρχουν και μεγάλοι κίνδυνοι εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων που αναζητούν να πάνε αλλού» πρόσθεσε.

«Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας θέσουμε κάποιους προβληματισμούς που έχουμε ως ΚΚΕ και από εκεί και πέρα να δούμε να χαράξουμε μια πορεία μαζί με άλλα προβλήματα που έχει η χώρα» κατέληξε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Δεν είναι λύση μια οικουμενική κυβέρνηση

Καρέ καρέ η συνάντηση του Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.