Τι συζήτησαν οι υπουργοί για τις διαπραγματεύσεις

Τι συζήτησαν οι υπουργοί για τις διαπραγματεύσεις 

 

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση των ζητημάτων που μένουν ακόμη ανοικτά, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος μετείχε ο υφυπουργός, Ασημάκης Παπαγεωργίου και εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, ενώ έχουν παραμείνει αυτή την ώρα στην αίθουσα σύσκεψης οι κ.κ. Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης.

Η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και η υιοθέτηση των συστάσεων που έχουν γίνει προς τη χώρα θεωρούνται προαπαιτούμενα για την τρόικα, αλλά υπάρχει διάσταση απόψεων για τον βαθμό υιοθέτησης των συστάσεων αυτών, τόσο μεταξύ υπουργείων, όσο και μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών. Σημεία τριβής είναι το φρέσκο γάλα, η κατάργηση της ενιαίας τιμής στα βιβλία, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από άλλα σημεία εκτός των φαρμακείων.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα του υπουργείου ΠΕΚΑ, όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συζήτηση αφορούσε στη διαμόρφωση και επικαιροποίηση του εθνικού, του περιφερειακού και του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού, επίσης στη διαμόρφωση συγκεκριμένων πολιτικών χρήσεων γης καθώς και στον εκσυγχρονισμό της Λατομικής και Μεταλλευτικής νομοθεσίας με την υιοθέτηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών αδειοδότησης.

Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα αποτελέσουν αντικείμενο της συνάντησης που θα έχει σε λίγο η τρόικα με τον υπουργό Υγείας και αργότερα το απόγευμα εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ