Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λίστα Πέτσα και την κλήση Βαξεβάνη από τη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο “Ενώπιος Ενωπίω” αναφέρθηκε στη λίστα Πέτσα, αλλά και στην κλήση του Κώστα Βαξεβάνη από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis.

“Κάναμε και σωστά κάναμε μια πολύ εκτεταμένη εκστρατεία για τον κορονοϊό. Και δώσαμε κρατικό χρήμα σε περισσότερα από 1.000 Μέσα σε ολόκληρη τη χώρα. Υπήρξε μια εξεταστική επιτροπή που ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν βγει τα συμπεράσματα και θεωρώ ότι αυτό το ζήτημα έχει ουσιαστικά κλείσει” είπε σημειώνοντας ότι στη χώρα έχουμε μεγάλο πλουραλισμό στα ΜΜΕ.

“Δόθηκαν όλες οι απαντήσεις. Δεν κάναμε εμείς την κατανομή, η κατανομή έγινε με επαγγελματικά κριτήρια. Εμείς βγάλαμε το κονδύλι, είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε αυτή την καμπάνια, άλλος μοίρασε τα χρήματα. Μάλιστα εμφανίστηκε στην επιτροπή και έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις” συμπλήρωσε.

Για τον Κώστα Βαξεβάνη και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για εκδικητικότητα είπε: “Δεν έχω τίποτα να πω γιατί δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη, θεσμικά μου απαγορεύεται. Το ερώτημα είναι γιατί παρεμβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί δηλαδή ότι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί χειραγωγούνται από την κυβέρνηση; Αν το θεωρεί να βγει να το πει”.

“Στο ζήτημα του κ. Παπαγγελόπουλου παρεμπιπτόντως συμπεριλήφθηκε ο κ. Βαξεβάνης στο σχετικό πόρισμα. Η Δικαιοσύνη ερεύνησε την υπόθεση και έκρινε ότι πρέπει να προσέλθει ως κατηγορούμενος. Το ερώτημα είναι αν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης γιατί σήμερα υπάρχουν κορυφαίοι δικαστικοί λειτουργοί που κάνουν τη δουλειά τους. Να βγει να το πει λοιπόν ότι αμφισβητούμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και θεωρούμε ότι οι διώξεις αυτές είναι κατευθυνόμενες. Αλλά θα πρέπει να μπορεί να το υποστηρίξει και με στοιχεία” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ