Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Παπάζογλου, στέλεχος της Αριστεράς

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 72 ετών άφησε ο Δημήτρης Παπάζογλου τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αγωνιστής της Αριστεράς, ο Δημήτρης Παπάζογλου άφησε το δικό του στίγμα στα πολιτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε συνδικαλιστής στον χώρο των μηχανικών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο Δημήτρης Παπάζογλου ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ και στη συνέχεια με τον Συνασπισμό στις αλλεπάλληλες εκλογές του ’89, ’90 και το 1993. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του ΚΚΕ, για οκτώ συνεχή χρόνια.

Γεννημένος στο Αιγίνιο Πιερίας, το 1964 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σπούδασε στο Πολυτεχνείο. Το 1972 απέκτησε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού και άσκησε το επάγγελμα αυτό ως τη συνταξιοδότησή του. Ως μηχανικός ασχολήθηκε με την επίβλεψη και την διοίκηση (management) μεγάλων έργων υποδομής (αποχετευτικό δίκτυο Θεσσαλονίκης, Ρόδου, ολυμπιακά έργα κ.ά.) για 30 και πλέον χρόνια.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποχαιρετά τον Δημήτρη Παπάζογλου “που έφυγε σήμερα τα χαράματα από τη ζωή. Μέλος της ΚΕ και γραμματέας του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, στέλεχος του ΣΥΝ, δημοτικός σύμβουλος για χρόνια, μηχανικός με σπουδαίο έργο, παρών πάντα σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, ο Δημήτρης άφησε το στίγμα του στο προοδευτικό κίνημα”, όπως αναφέρεται. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: “Η σεμνότητα, η αφοσίωση, και η παρρησία των απόψεών του θα λείψουν από την Αριστερά”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.