Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Πρέπει να μπει τέλος στην ανοχή της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “θέλω να εκφράσω την βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στα αγαπημένα πρόσωπα αυτού του παλικαριού, του 19χρονου φοιτητή από τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στους γονείς του, οι οποίοι περνούν μια δυσβάσταχτη τραγωδία. Έχει μεγάλη σημασία να αποδοθεί η δικαιοσύνη και θέλω να σας πω ότι η δουλειά της ελληνικής αστυνομίας εγγυάται ότι αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν ευθύνη για αυτή τη δολοφονία θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει και έχει τεράστια σημασία να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Είναι βαρύ να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, ένα παλικάρι 19 χρονών, ένας θαυμάσιος άνθρωπος”.

“Επί δεκαετίες σε αυτή τη χώρα είναι συνυφασμένη μικρότερης ή μεγαλύτερης μορφής εγκληματικότητα με τον οπαδικό χουλιγκανισμό. Δυστυχώς, επειδή πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα κατάματα αυτό αλληλοσυμπλέκεται και με μια καινούργια κατάσταση συμμοριών ανηλίκων, οι οποίες εμφανίζονται όχι μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε άλλες αστικές περιοχές, και επιδίδονται σε βανδαλισμούς, σε βιαιοπραγίες, σε βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους. Το πρόβλημα δεν είναι καθόλου απλό” περιέγραψε.

“Ο οπαδικός χουλιγκανισμός συνδέεται με διάφορες μορφές εγκληματικότητας βαρύτερες όπως εμπόριο ναρκωτικών και διάφορα τέτοια και δυστυχώς έχει διεισδύσει και σε νεότερες ηλικίες” υπογράμμισε.

“Έχει έρθει η στιγμή πέρα από την εφαρμογή του υπάρχοντος νόμου, θα πρέπει να συμφωνηθεί από την πολιτεία και τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και τους εκπροσώπους της κοινωνίας ότι λαμβάνεται μια απόφαση: τέλος στην ανοχή της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού. Καμία ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ δεν έχει να κερδίσει από το να έχει κακοποιούς και εγκληματίες μέσα στους συνδέσμους. Πρέπει να μπει τέλος” τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ