Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την χώρα – Η απάντηση στον Νίκο Παππά

Σφοδρό «κατηγορώ» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις πρακτικές στις οποίες επιδίδεται δεν ασκεί αντιπολίτευση στην ΝΔ, αλλά υπονομεύει την ίδια την χώρα, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και με αιχμή την πρόταση δυσπιστίας μίλησε για «μια προπαγανδιστική προεκλογική κίνηση, που επενδύει στις κρίσεις και τον διχασμό» από το κόμμα που «θέριεψε μέσα από αυτές» και τώρα επιχειρεί να τις επαναφέρει.

Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες αστυνομικούς και τους στρατιώτες

Ο κ. Θεοδωρικάκος απέδωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο έλλειμμά του να καταθέσει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση για τη χώρα και τόνισε ότι στην πραγματικότητα αυτή η συζήτηση που γίνεται σήμερα, δεν αφορά στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως απευθύνεται στα υπαρξιακά διλήμματα και προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπορεύεται, από την αδυναμία της να συσπειρώσει τον κόσμο της. «Αποτελεί μια ακόμη πρόταση κακοπιστίας προς την ίδια την κοινωνική πρόοδο και την ενότητα των Ελλήνων και προς όλα όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, παρά τις τεράστιες εξωγενείς κρίσεις και δοκιμασίες», είπε αιτιολογώντας ότι αυτό συμβαίνει διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πως θα είναι πάντα μια μειοψηφία στην Ελλάδα της δημιουργίας και της κοινωνικής συνοχής, «θα είναι η μόνιμη αντιπολίτευση της χώρας, αλλά και της ίδιας της προόδου της». «Και αυτό δεν το κάνει μόνο τώρα. Είναι γνωστή η τακτική εδώ και μήνες, διότι αντιλαμβάνεται ότι έχει χάσει τα τελευταία χρόνια τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία και αποφάσισε να επιστρατεύσει τον πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών», τόνισε.

Στηλιτεύοντας ως υπονομευτικές για την ίδια την χώρα τις πρακτικές που μετέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο περιστατικό του περασμένου Αυγούστου στον Έβρο «με την ανύπαρκτη νεκρή πεντάχρονη Μαρία», λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ τότε λειτουργώντας ως πρόθυμος υποκινητής παρουσίαζε την κυβέρνηση σαν δολοφόνους και προδότες, σε μια προσπάθεια διεθνούς υπονόμευσης της χώρας μας. «Η προσπάθεια αυτή, κατέρρευσε με πάταγο και το γερμανικό “Σπίγκελ” ζήτησε συγγνώμη, εσείς όχι» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία πρέπει να λάβει το ισχυρό μήνυμα από τη συνάντηση με τους 27 πρέσβεις στα σύνορα του Έβρου

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ μόλις προχθές, όλοι οι πρέσβεις της Ευρώπης ήταν στον Έβρο και μαζί με την κυβέρνηση και «στέλναμε ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας» για την έναρξη κατασκευής του νέου φράχτη, έβγαιναν στελέχη του στις τηλεοράσεις καταγγέλλοντας ότι ο φράχτης παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

«Άκουσον, άκουσον. Και ύστερα από το αμίμητο “στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα”, που ανέφερε ο τότε πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα φαίνεται ότι είστε έτοιμοι να μας πείτε ότι και στον Έβρο δεν υπάρχουν σύνορα», συμπλήρωσε.

Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: 35 χιλιόμετρα νέου φράχτη στον Έβρο – 600 νέοι αστυνομικοί στην Αττική

«Δεν κάνετε αντιπολίτευση στη ΝΔ, στην Ελλάδα κάνετε αντιπολίτευση. Και μάλιστα, αντιπολίτευση επικίνδυνη, ολέθρια και υπονομευτική» κατήγγειλε προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθύμισε ότι τον περασμένο Νοέμβριο η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση «του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας», διότι μετά από συντονισμένη επιχείρηση η ΕΛΑΣ μπήκε στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου και εξάρθρωσε τρεις εγκληματικές οργανώσεις και απευθύνθηκε προς της πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας: «Πού νομίζετε πως αντιταχθήκατε; Σε εμάς ή στο δικαίωμα των πιο φτωχών οικογενειών να έχουν τα παιδιά τους ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και διασφαλισμένη αξιοπρεπή στέγη;».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας της χώρας λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να μπλοκάρει μια καθοριστική για τα εθνικά μας συμφέροντα, αμυντική συμφωνία, ειδικά αυτή την περίοδο των μεγάλων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και των απειλών από την Τουρκία και επανέλαβε το ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πού νομίζετε πως επιχειρήσατε να εναντιωθείτε; Στην κυβέρνηση ή στην ίδια την εθνική άμυνα της χώρας;».

«Και έρχεστε σήμερα, με ψέματα, να δημιουργήσετε εντυπώσεις για μια κυβέρνηση που λειτουργεί παρακρατικά και για μια Δικαιοσύνη, χωρίς ανεξαρτησία, που λειτουργεί κατόπιν υποδείξεων. Δεν διστάζετε ακόμα και να δηλητηριάζετε τη συνείδηση της κοινωνίας απέναντι στη λειτουργία των θεσμών, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία μας. Μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε την επόμενη ήττα σας, γιατί δεν έχετε να πείτε τίποτα το ουσιαστικό στους Έλληνες, για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Είστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας και αντίδρασης σε κάθε τι καλό που συμβαίνει στη χώρα» υπογράμμισε και αντιπαράβαλλε ότι ο βασικός λόγος που η ΝΔ έχει ισχυρό πολιτικό πλεονέκτημα, είναι η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, «γιατί ό,τι είπαμε το 2019 το κάναμε».

«Για αυτό όλη η επιχειρηματολογία σας έχει καταρρεύσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές χωρίς εναλλακτική πρόταση στην οικονομία και χωρίς κυβερνητική πρόταση. Τα περί νεοφιλελεύθερης πολιτικής που λέγατε τόσα χρόνια δεν πείθουν κανέναν, όταν αυτή η κυβέρνηση στήριξε -νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζόμενους- με 50 δισ. απέναντι στην πανδημία» τόνισε και προχώρησε σε έναν απολογισμό του έργου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Στον τομέα της ασφάλειας δύο είναι οι προτεραιότητές μας και τις υπηρετούμε με συνέπεια. Η ασφάλεια στις γειτονιές και η ασφάλεια των συνόρων μας. Γιατί, η ασφάλειά μας ξεκινά στα σύνορά μας, εκεί όπου το 2022 η παρουσία των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, στον Έβρο απέτρεψε την είσοδο σε 260.000 παράνομους μετανάστες, τους δυστυχισμένους που εργαλειοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν 1.500 διακινητές. Επεκτείνουμε το φράχτη, αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και προσθέτουμε 400 νέους ακρίτες. Τηρούμε πάντα το Διεθνές Δίκαιο. Με την πολιτική μας τα σύνορά μας είναι απαραβίαστα. Ταυτόχρονα, δίνουμε καθημερινό αγώνα για ασφάλεια στις γειτονιές. Εργαζόμαστε για μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, φιλική. Αποτέλεσμα αυτή της προσπάθειας είναι η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα -κλοπές, διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και ληστείες- που αφορά τον πολίτη, να παρουσιάζει σημαντική μείωση. Βάζουμε τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας και εγκληματικότητας.

Απαντάμε στην έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Δημιουργήσαμε 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας. Με επικεφαλής, κυρίως, γυναίκες αξιωματικούς. Είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς μας».

Η απάντηση στον Νίκο Παππά

Ο κ. Θεοδωρικάκος, είπε ότι απεναντίας ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εδώ για να ξεφύγει, όπως τουλάχιστον νομίζει, από τα πολιτικά του αδιέξοδα, διότι δεν έχει προτάσεις. «Λαϊκισμός και διχασμός είναι το χθες και το σήμερα του κόμματός σας. Δηλητηριάζετε την κοινή γνώμη, συκοφαντείτε ανθρώπους, αρνείστε να δείτε τις ευθύνες σας. Μέσα στην πολιτική σας απόγνωση, συνεχίζετε τον ηθικό κατήφορο. Δεν βρίσκετε μία λέξη να απαντήσετε στις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα και της έμπιστης γραμματέως του που σας εκθέτουν» είπε χαρακτηριστικά και απάντησε με έντονο ύφος στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος του καταλόγισε ότι είχε εταιρική σχέση με τον Χρήστο Καλογρίτσα.

«Ορισμένοι από εσάς βρήκατε το θράσος να πετάξετε λάσπη στον ανεμιστήρα στο πρόσωπό μου, προσπαθώντας να ποινικοποιήσετε γνωστές σε όλους κοινωνικές σχέσεις και να κάνετε το “άσπρο μαύρο”. Πρέπει ορισμένοι από εσάς να είναι σε μεγάλη απόγνωση. Όλοι γνωρίζουν ότι το 2016 στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Δημοσίων Έργων της κυβέρνησής σας την εποχή των τηλεοπτικών αδειών ήταν και είναι κουμπάρος του εν λόγω επιχειρηματία. Εγώ ήμουν συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είχα καμία σχέση και καμία δουλειά με όλη αυτή την ιστορία και προσωπικά, δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να σπιλώσει μια κρυστάλλινη πορεία 38 ετών επαγγελματικού βίου για να εξυπηρετεί τις νοσηρές μικροπολιτικές του επιδιώξεις. Ούτε να σπιλώσει την πεντακάθαρη πολιτική μου στάση τα χρόνια που εμπλέκομαι με θεσμική ιδιότητα στην πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απέδωσε τις κατηγορίες αυτές σε ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι «άνθρωποι βγαλμένοι από την κοινωνία, με δεκαετίες σκληρής δουλειάς στην αγορά, είμαστε με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Θα το υπομείνετε και στις εκλογές. Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής, των αλλαγών, της σιγουριάς και της σταθερότητας. Εσείς, όμως, να γνωρίζετε πως οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι ανώνυμες καταγγελίες, οι ιστορίες πρακτόρων που χρησιμοποιήσατε θυμίζουν άλλες εποχές. Είστε ό,τι καταγγέλλετε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οδυνηρή η διαπίστωση, αλλά είναι επαναλαμβανόμενα τα κρούσματα. ‘Αλλωστε, σε λίγες εβδομάδες θα πάρετε την απάντηση του ελληνικού λαού. Μία ακόμη ήττα σας περιμένει στις εθνικές εκλογές του 2023. Μία ακόμη τετραετία στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αυτή σας η αγωνία δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Όσο και να επιχειρείτε να του την μετακυλήσετε. Γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι. Και ο λαός μας από πυξίδα με σταθερό προσανατολισμό. Η Ελλάδα σήμερα προχωράει, δυναμώνει, αναπτύσσεται. Αφήνοντας πίσω της το χθες των με τις πλατείες, τις κρεμάλες, την υπερφολόγηση της μεσαίας τάξης, τα ανοιχτά σύνορα και τις κλειστές τράπεζες. Η Ελλάδα δικαιούται ένα σίγουρο και ασφαλές μέλλον. Για αυτό η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και πάλι πρωθυπουργός», είπε καταλήγοντας την ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ