«Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια, χρήματα, χρειάζονται διαπλοκή με πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
«Η διαπλοκή σας βοήθησε για να φτάσετε στην εξουσία» πρόσθεσε.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτοί που έλεγαν ότι έρχεται χειμώνας χειρότερος από τον χειμώνα του ’41, τώρα κάνουν γιορτές στο Κολωνάκι».
«Το κύριο μέλημα μας θα έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση της διαπλοκής αλλά το δικό σας κύριο μέλημα ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και για δύο χρόνια να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενο το Ποτάμι» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
«Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρωμίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός δεν φοβάται το παλιό, το καινούργιο φοβάται» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ρώτησε γιατί οι άδειες έπρεπε να είναι τέσσερις και επισήμανε πως το Ποτάμι πρότεινε σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάρουν τα ίδια λεφτά από περισσότερα κανάλια, όμως «προτίμησαν το σόου και την ανεργία για 2.000 ανθρώπους».
Σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. Ο ίδιος έφυγε όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του ήταν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας, πρόσθεσε.
«Κύριε Τσίπρα φωνάξατε τον Καμμένο να σας πει τι θα κάνετε με τα βιβλία των Θρησκευτικών. Τον ακούσατε και σκύψατε το κεφάλι» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ αναφέρθηκε και στην επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση επισημαίνοντας ότι «δεν συμμετέχει ούτε ένας Συνταγματολόγος».
Διαβάστε επίσης:
Γεννηματά: Καταφέρατε το αδιανόητο. Μηδενίσατε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού – ΒΙΝΤΕΟ
Μητσοτάκης: Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα, ελάτε αν τολμάτε – ΒΙΝΤΕΟ
