Θεοχάρης: Φυσιολογική η μείωση των αεροπορικών θέσεων – Η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τουριστών τα προηγούμενα χρόνια έρχεται προς το τέλος της

«Το αίσθημα της ασφάλειας είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα που ψάχνει να βρει ένας τουρίστας και τέτοιου είδους περιστατικά δεν βοηθάνε. Για το λόγο αυτό έδωσα εντολή στα συνεργεία των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού να κάνουν πιο εντατικούς ελέγχους. Ήδη έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα και κλείνοντας η πρώτη εβδομάδα θα δούμε τα αποτελέσματα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή της Στεφανίας Κασίμη και του Αλέξανδρου Κόντη ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε και να το επικοινωνήσουμε ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, μπορεί να έτυχαν τρία περιστατικά μαζεμένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει στατιστικά το προφίλ της χώρας μας. Είναι μία ασφαλής χώρα, δεν έχουμε πνιγμούς. Είμαστε μία χώρα που κάποιος μπορεί να εμπιστευτεί και να έρθει», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης επισημαίνοντας πως «αν υπάρξουν ζητήματα με ασυνείδητους που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος, θα τους βρούμε. Οι περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού αυτήν την περίοδο είναι σε πλήρη εγρήγορση και δουλεύουν εντατικά. Τους ζήτησα να εστιάσουν στις πισίνες για να σιγουρέψουμε ότι δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις και όπου υπάρξουν να υπάρχουν αντίστοιχες κυρώσεις. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο ώστε να θωρακίσουμε περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο».

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι «υπάρχουν λιγότερες αεροπορικές θέσεις, έχουμε μία προσαρμογή από μία αλόγιστη αύξηση των θέσεων, από ένα ρίσκο που πήραν οι αεροπορικές και δεν τους βγήκε. Αυτή η διόρθωση που παρακολουθείτε στις θέσεις είναι φυσιολογική. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε μία μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τουριστών τα προηγούμενα χρόνια και αυτή η αύξηση είναι προφανές ότι έρχεται προς το τέλος της. Η χώρα μας έχει μειωμένες τιμές σε σχέση με πέρυσι, δεν είναι πρόβλημα ότι τα ξενοδοχεία μας έχουν γίνει πολύ ακριβά, ίσα- ίσα αντιδρούν με μείωση τιμών για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο».

«Ο ανταγωνισμός είναι υπαρκτός. Έχουμε τη Βουλγαρία που ανταγωνίζεται λόγω τιμών και έχει μία αύξηση, έχουμε την Κροατία που έχει εντείνει τον ανταγωνισμό. Παρακολουθούμε όλους τους ανταγωνιστικούς προορισμούς, δεν θα πούμε ποτέ ότι είμαστε το ίδιο φθηνοί όπως η Τουρκία», πρόσθεσε.

Για τις μαρίνες εκτίμησε ότι «πρέπει όχι απλώς να γίνουν ανταγωνιστικές, πρέπει να αναπτυχθούν», σημειώνοντας ότι «έχουμε ολόκληρο πλάνο για το πως θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις στις μαρίνες και τον θαλάσσιο τουρισμό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ