Τεμπονέρας στον Realfm 97,8: Θα συνδράμουμε σε όλες τις προσπάθειες κοινοβουλευτικής απομόνωσης του φασισμού

«Εμείς θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στον φασισμό και μέσα και έξω από τη Βουλή με όλα τα εργαλεία είτε είναι κοινοβουλευτικά είτε είναι κινηματικά. Θα συνδράμουμε σε όλες τις προσπάθειες κοινοβουλευτικής απομόνωσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην αίθουσα του κοινοβουλίου, πρέπει να γίνει πρωτίστως εκεί που αναπτύσσεται το αυγό του φιδιού, στην κοινωνία δηλαδή, καταπολεμώντας τις πολιτικές εκείνες που γεννούν τη φασιστική απειλή» δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Ένα από τα μεγαλύτερα μηνύματα της κάλπης είναι η άνοδος της ακροδεξιάς που ξεπέρασε το 15% και αυτό πρέπει να απασχολεί όλο το δημοκρατικό τόξο. Νομίζω ότι πρέπει να βρούμε συναινέσεις προκειμένου οι άνθρωποι σε αυτό που ονομάζουμε δημοκρατία να μπορέσουν να απομονώσουν τα φαινόμενα » πρόσθεσε.

«Το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μεν προδιαγεγραμμένο με βάση τα αποτελέσματα του Μαΐου, παραμένει όμως ένα εξαιρετικά κακό αποτέλεσμα για εμάς, χειρότερο από αυτό που είχαμε καταγράψει ως εκλογική επίδοση της 21ης Μαΐου. Αυτό μας στεναχωρεί, μας λυπεί, μας προβληματίζει και μας βάζει μοιραία σε μια διαδικασία αναστοχασμού και ανασύνταξης» σχολίασε στη συνέχεια.

«Χρειάζεται να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις επί των θέσεων μας και επί της πολιτικής μας ταυτότητας και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε στο πλαίσιο των διαδικασιών μας» είπε ο κ. Τεμπονέρας.

«Τα όργανα του κόμματος θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες και θα βγάλουμε τον οδικό χάρτη για το πώς πηγαίνουμε στην επόμενη ημέρα. Ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τον εαυτό του ενώπιον των μελών και αυτό είναι μια γενναία πολιτική πράξη» διευκρίνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ