Τεμπονέρας στην Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαδικασίες να μετατεθούν για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Ξεκινήσαμε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής με συντροφικότητα, με ενότητα προκειμένου να ανοίξει η διαδικασία για την επόμενη μέρα. Είναι μια διαδικασία που θα είναι επίπονη και επίμονη, αλλά θα είναι άκρως αναζωογονητική και παραγωγική, προκειμένου να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξανά σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας σε δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την τοποθέτησή του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ.

«Από εκεί και πέρα», συνέχισε, «εμείς υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις αξίες μας, γι’ αυτό το λόγο λέμε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να μετατεθούν για αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκειμένου να προκύψει εκλογή προέδρου και να μείνουμε σε αυτό που γνωρίζαμε παραδοσιακά στην αριστερά ότι πρέπει τελικά οι πολιτικές να είναι εκείνες που προσδιορίζουν τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα τις πολιτικές».

Στο ερώτημα αν σκέφτεται να είναι υποψήφιος αν οι διαδικασίες πάνε για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τεμπονέρας απάντησε ότι «αν κατορθώσουμε και κάνουμε ένα συνέδριο βάσης, που θα έχει μαζική συμμετοχή για όλα τα μέλη και θα συμμετέχουν όλοι δημοκρατικά, τότε είμαι βέβαιος ότι τα πολιτικά συμπεράσματα και το πολιτικό πλαίσιο που θα προκύψει θα είναι εκείνο που θα μας αναδείξει τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν να το υπηρετήσουν. Εκεί βεβαίως είναι τα πάντα ανοικτά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ