Τέμπη – Τζανακόπουλος: «Επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας» – Πέτσας: «Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις»

Ο θυμός για το δυστύχημα στα Τέμπη, έως τώρα εκβάλει σε μια μαζική συλλογική διεκδίκηση, σε μια κραυγή αγωνίας της κοινωνίας, που δυστυχώς την αντιμετωπίζετε, όπως τα πάντα, με αυταρχισμό και βία, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Προσοχή: Μήνυμα – ιός με «δόλωμα» την τραγωδία στα Τέμπη – Κυκλοφορεί με SMS και Messenger

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα του ότι στην αυριανή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και άλλων φορέων ότι «να δείξει η Κυβέρνηση περισσότερη αυτοσυγκράτηση». «Δεν είναι ώρα να κάνετε επίδειξη αυταρχισμού, πυγμής και κατασταλτικής αποφασιστικότητας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην αντίδραση της κυβέρνησης είπε ότι μοιάζει σαν, το μόνο που ενδιαφέρει το Μαξίμου και τη ΝΔ, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και η διάχυση της ευθύνης σε όλους, δηλαδή, τελικά, σε κανέναν.

Ο κ. Τζανακόπουλος, που κατήγγειλε την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, που – όπως είπε – περιλαμβάνει και την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση, στο τέλος της θητείας της σπεύδει να κινήσει διαδικασία, που «μας κάνει καχύποπτους ότι θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε και το νερό. Αυτή είναι η στρατηγική σας επιδίωξη» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέμπη: Αυτό είναι το παραπεμπτικό για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή που «καίει» τους γιατρούς

Απαντώντας στον κ. Τζανακόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είπε ότι «δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά για να σκύψουμε στο πρόβλημα και να δώσουμε απαντήσεις ώστε να μη ξανασυμβεί ποτέ». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «εμείς είμαστε υπέρ της αγοράς (αλλά) δεν είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης των φυσικών μονοπωλίων. Άρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ιδίως σε ό,τι αφορά σε θέματα δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης».

Τέμπη: Έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ και της Hellenic Train – Πήραν έγγραφα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ