Τατσόπουλος:Το διαζύγιο είναι οριστικό

Τατσόπουλος:Το διαζύγιο είναι οριστικό

 

Οριστικό χαρακτήρισε το “διαζύγιό” του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα πάει στους “58” αν τον καλέσουν.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κλίμα εξυγιάνθηκε και για τις δύο πλευρές. Ήταν τόσο αρρωστημένο, ειλικρινά, όχι τόσο στο ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο ηγεσίας – αν και τις τελευταίες μέρες και σε επίπεδο ηγεσίας – αλλά τους μήνες αυτούς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η βεβαιότητα που ξεκίνησε σαν ψίθυρος και θεωρία συνωμοσίας και στη συνέχεια απέκτησε βάση στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εγώ είμαι μάλλον φυτευτός, πράκτορας και δούρειος ίππος. Διότι από ένα σημείο και έπειτα, ό,τι και να έλεγα, απόψεις του πράκτορα ήταν. Κανείς δεν ασχολείτο με τις απόψεις τις ίδιες και ο ρόλος υπερέβαινε τις απόψεις σου. Όλο αυτό που έφτασε στο μη παρέκει, διαλύθηκε μέσα σε 24 ώρες. Τώρα, νιώθω κι εγώ καλύτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα και μπορεί να ακούει ο ένας τον άλλον τι λέει” είπε ο κ. Τατσόπουλος μιλώντας στο Βήμα FM.

“Το θεωρώ οριστικό (το διαζύγιο) και θεωρώ καραγκιοζιλίκι και οπερέτες αυτό που βλέπουμε όλους τους προηγούμενους μήνες στα άλλα κόμματα, να φεύγουν τρεις μήνες και μετά να ζητάνε συγγνώμη, να ξεχνάνε τι λέγανε και να ξαναγυρνάνε. Αυτό το θεωρώ καραγκιοζιλίκι. Το θεωρώ οριστικό λοιπόν. Από εκεί και πέρα, και τον καιρό που ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγα και εξακολουθώ να λέω ότι δύο είναι οι επιλογές μας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν: είτε κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη Ν.Δ. Αυτό δεν αλλάζει και δεν σταματώ να το λέω, ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, δεν αλλάζει και η κατεύθυνση προς την οποία εγώ θα δουλέψω, για μία συμμαχία που έχει κατεύθυνση μονάχα τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντροαριστερά – δηλαδή, τη δεξιά πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι από την αριστερή δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε για να φτιάξουμε μια κυβέρνηση που θα σταθεί στα πόδια της και θα αποδώσει” επεσήμανε, σημειώνοντας ότι δεν του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να παραιτηθεί.

“Αυτό που του είπα όταν συναντηθήκαμε είναι ότι κι εγώ δεν θέλω να φύγω, αλλά δεν θέλω και να συνεχίσω να πάω ως τις εκλογές σέρνοντας, να με παρουσιάζετε ως υπονομευτή μόνο και μόνο για να με αδειάσετε την ημέρα των εκλογών. Το πρώτο βήμα έγινε από μένα. Δεν αισθάνομαι ότι απλώς με ανέχθηκαν ότι είμαι ένα δυσβάστακτο βάρος. Αν ήταν έτσι, είπα, ότι θέτω την παραίτησή μου στη διακριτική σου ευχέρεια (σ.σ.: στον Τσίπρα). Και αυτό πυροδότησε τη συνέχεια, διότι την επόμενη μέρα συνεδρίασε το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας χωρίς εμένα και έβγαλαν εκείνη την απόφαση αποκήρυξης. Αφού το κλίμα είναι τόσο αρνητικό, θα πάω στον Μεϊμαράκη και θα υποβάλλω την παραίτησή μου. Θα διακηρύξω την ανεξαρτητοποίησή μου, είπα. Διότι αν ο νομοθέτης δεν είχε φροντίσει να κρίνει ο βουλευτής αν θα δώσει την έδρα ή όχι, τότε θα είχαμε μόνο κομματικούς στρατούς”, συνέχισε περιγράφοντας το ιστορικό της αποχώρησής του.

 

Ερωτηθείς εάν θα πάει στην κίνηση των “58” ο Πέτρος Τατσόπουλος απάντησε: “Βέβαια θα πάω (αν με καλέσουν). Δεν το είχα πει και την άλλη φορά ότι θα πήγαινα στο «Ακροπόλ», αν με είχαν καλέσει; Αφού τους θεωρώ φυσικούς μας συμμάχους. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί πρέπει να κατέβουν σε κοινό μέτωπο. Το θεωρώ ολέθριο λάθος και το λέω πολύ σοβαρά, να μη γίνει. Είναι ολέθριο λάθος να κατέβουν αυτόνομα. Είναι πολωτικό το σύστημα αυτή τη στιγμή. Βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει βήματα προς το Κέντρο. Είναι αμφίδρομο αυτό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει βήματα προς τους 58 και τη ΔΗΜΑΡ και οι 58 πρέπει να κάνουν άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ”. 

 

Τέλος, όπως υπογράμμισε, δεν έχει δεχθεί προτάσεις από άλλα κόμματα. “Τώρα, με τα κόμματα, φαντάζομαι ότι μπορεί να έχει πέσει και διάλογος «τον θέλουμε πραγματικά αυτόν;». Μπορεί ιδιοσυγκρασιακά να μην κολλάω και πολύ. Βεβαίως και θέλω να είμαι στην επόμενη Βουλή” πρόσθεσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ