Τασούλας: Μομφή κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Μομφή με βάση το άρθρο 80 του κανονισμού της Βουλής είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για όσα είπε νωρίτερα χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά δολοφόνους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.  Η ποινή μεταφράζεται σε περικοπή κατά το ¼ της αποζημίωσής του.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι κάνει χρήση μιας διάταξης που υπάρχει στον κανονισμό της Βουλής και απευθύνει μομφή στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

“Στη βουλή υπάρχει ελευθερία του λόγου και της κριτικής, η απάντηση και ανταπάντηση. Υπάρχει η έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που δεν υπάρχει και δεν θα επιτρέψουμε, είναι να ξεφύγει αυτή η αντιπαράθεση και να φτάσει τα όρια της ανθρωποφαγίας” είπε αρχικά ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι οι φράσεις περί “δολοφόνων βουλευτών” φτάνουν “στα όρια της προτροπής προς κάποιους έξω”.

“Γιατί εδώ ακούγονται φράσεις που φτάνουν όχι στα όρια της δολοφονίας χαρακτήρα, αλλά στα όρια προτροπής κάποιων έξω από εδώ να προβούν σε ανάρμοστες εγκληματικές πράξεις” συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

“Λίγη ώρα πριν ο κ. Κουρουμπλής σε έντονο ύφος απευθύνθηκε σε συνάδελφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας και είπε και προκύπτει από τα πρακτικά ότι “δολοφονήσατε ανθρώπους, αυτό που κάνατε είναι ντροπή σας. Και όταν υπήρξε παρότρυνση από συναδέλφους και τον προεδρεύοντα να σταματήσει και να ανακαλέσει, το απέφυγε, συνέχιζε να μιλά για δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων. Προκλήθηκε ένταση κι αφού δεν ανακάλεσε την αποτρόπαια έκφραση, έτυχε απαντήσεως. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί κανείς να κάνει κριτική για βαριές παραλείψεις, αλλά το να υπάρχει  συνάδελφος ο οποίος να λέει ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους και να μην ανακαλεί είναι ό,τι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο, ό,τι πιο υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα” ανέφερε ο κ. Τασούλας.

“Δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά, πρέπει να μείνει ως κάκιστο παράδειγμα μιας συμπεριφοράς που όλοι ομόφωνα καταδικάζουμε. Και άκουσα από το κόμμα του ότι υπήρξε μια άστοχη συμπεριφορά. Κάνω χρήση μιας διάταξης που υπάρχει στον κανονισμό. Απευθύνω μομφή στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Και παρακαλώ το Σώμα δια της ανατάσεως να εγκρίνει αυτή τη μομφή” κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ