Τασούλας: Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από τις εργασίες της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που έγινε πριν από λίγο εντός του Κοινοβουλίου. Την απομάκρυνση από τη Βουλή του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου, συνοδεία φρουράς, αποφάσισε η Βουλή μετά από πρόταση του προέδρου του σώματος.

Δηλαδή, ο κ. Τασούλας θα ζητήσει την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από τη Βουλή για 15 ημέρες.

Με αφορμή την κτηνώδη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Τασούλας, συμπεριφορά του κ. Φλώρου κατά του βουλευτή Β. Γραμμένου της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Τασούλας είπε ότι όταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής «νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και ότι αυτή τη στιγμή, «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου […] είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος». Όπως είπε ο κ. Τασούλας, «είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνέχεια, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

Προφανώς, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ