Ταραντίλης για Σαμαρά: Γνωστές οι θέσεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο οποίος αντιτίθεται στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας αλλά και σε τυχόν προσφυγή στην Χάγη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης απάντησε ότι “ο κ. Σαμαράς είναι πρώην Πρωθυπουργός και οι θέσεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό”.

Την ίδια απάντηση έδωσε και στο ερώτημα τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ο πρώην Πρωθυπουργός καταψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία που απορρέουν από τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε στη συνέντευξή του ότι “με πειρατές δεν κάνεις διάλογο” και προσέθεσε ότι “τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος». Όπως είπε, η έναρξη των διερευνητικών “ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται. «Θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ