ΣΥΡΙΖΑ:Ο Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλάει για το Σκοπιανό

ΣΥΡΙΖΑ:Ο Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλάει για το Σκοπιανό

 Ρεπορτάζ: Μαίρη Πολλάλη

Ψευδή χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, τα όσα ισχυρίζεται η ΝΔ σε non paper, σύμφωνα με το οποίο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Nova Makedonija των Σκοπίων, αποδέχεται την ονομασία «Μακεδονία» για την F.Y.R.O.M. Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι η κ.Γαϊτάνη δήλωσε στην εφημερίδα ότι «άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση, ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία».

 

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ο προσκεκλημένος της κρατικής τηλεόρασης των Σκοπίων που επικαλείται η Συγγρού, είναι ο Δημοσθένης Παπαδάτος, ο οποίος μάλιστα δεν εκπροσωπούσε τότε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρισκόταν εκεί  ως μέλος μιας αντιεθνικιστικής πρωτοβουλίας. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ποτέ δεν έχει πάει εκπρόσωπος του κόμματος να διακηρύξει τέτοιες απόψεις και ότι η θέση του κόμματος για το Σκοπιανό είναι «η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Ξεκαθαρίζουν παράλληλα ότι όποιος αναφέρεται από τη ΝΔ σε νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον “άσχετος”, καθώς δεν υπάρχει νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΣΥΝ, και ότι η νεολαία του ενιαίου κόμματος θα δημιουργηθεί μέσα στο 2013.

 

Επιπλέον, σημειώνουν δηκτικά ότι «ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να μιλάει για το Σκοπιανό και αυτό το καταλαβαίνει όποιος γνωρίζει την πολιτική διαδρομή του Πρωθυπουργού».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ