ΣΥΡΙΖΑ:Η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή…

ΣΥΡΙΖΑ:Η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή…

 

Επικίνδυνη και καταρρέουσα χαρακτηρίζει την συγκυβέρνηση Σαμαρά η Κουμουνδούρου, καλώντας τον ελληνικό λαό να την ανατρέψει μία ώρα αρχύτερα και να υπερασπιστεί το μελλόν του.

 

“Ο κ. Σαμαράς με την υπόθεση της ΕΡΤ επιχείρησε να κλιμακώσει την στρατηγική αυταρχισμού, πόλωσης και επίδειξης πυγμής τόσο απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους κυβερνητικούς του εταίρους”, τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπολύοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό, στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε να διατάξει «να πέσει μαύρο» στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση στέλνοντας παράλληλα στην ανεργία πάνω από 2.500 εργαζόμενους, καθώς όπως επισημαίνουν “το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι φαίνεται ότι δεν του είναι αρκετό”.

Με αυτόν τον τρόπο, λένε, ο ίδιος επιχείρησε έναν “πολιτικό εκβιασμό, αξιώνοντας είτε την πλήρη υποταγή της κοινωνίας των κυβερνητικών του εταίρων  είτε άμεση προσφυγή σε εκλογές”.

 

Ωστόσο, υπογραμμίζουν, ο κ. Σαμαράς “λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο: τον ελληνικό λαό”. και υποτίμησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας. “Διότι το «αποφασίζουμε και διατάσουμε»  λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ δημοκρατικής αφύπνισης” σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, αναφέρουν, ήρθε και το “χαστούκι” με την απόφαση του ΣτΕ που λέει το αυτονόητο, όπως επισημαίνουν “ότι ο κ. Σαμαράς παρανομεί”.

“Ο ίδιος βέβαια επιμένει να παρανομεί όσο δεν επιτρέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ εκπέμποντας πρόγραμμα”, συμπληρώνουν.

 

Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκουν τη συγκυβέρνηση πλήρως αποδυναμωμένη. “Το success story που η ίδια και τα στηρίγματά της προσπαθούσαν συστηματικά να επιβάλλουν επικοινωνιακά, κόντρα στις πραγματικότητες που βιώνουν οι έλληνες πολίτες, ξεφούσκωσε με πάταγο. Επίσης αναδείχτηκε η αναξιοπιστία των κυβερνητικών εταίρων του κ. Σαμαρά, οι οποίοι φαίνεται ότι διαπραγματεύονται την αρχική τους αντίθεσή στην αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ με τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ακόμα κι έτσι όμως η κυβερνητική συνοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση να μην αντέχει άλλη, τέτοιας οξύτητας, σύγκρουση με την κοινωνία”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι από καιρό είχε επισημάνει αυτή την “αντιδημοκρατική εκτροπή”, είχε στηλιτεύσει την “υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου με τον συνεχώς απόντα κ. Σαμαρά”, είχε “αντιταχθεί στο κυνήγι δημοσιογράφων και την επιστράτευση  εργαζόμενων “

“Ωστόσο η περίπτωση της ΕΡΤ ανέδειξαν με σαφήνεια και σε ολόκληρη την κοινωνία την έκταση του προβλήματος και τον αντιδημοκρατικό κυνισμό του κ. Σαμαρά”, τονίζει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι  το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι το “επόμενο διάστημα αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή αναμένεται να βαθύνει”.

 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή, όπως αποδεικνύουν οι σχεδιασμοί για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Σχολειών σε ολόκληρη τη χώρα.

“Η οικονομική τρύπα στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγαλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο και οι ασφαλισμένοι θα συμμετέχουν ακόμη περισσότερο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ δεν αποκλείονται νέα εισπρακτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά”, αναφέρουν. Επίσης, όπως επισημαίνουν, έχει ήδη ανοίξει ζήτημα πλειστηριασμών σπιτιών ενώ η ασφάλεια των καταθέσεων δεν είναι δεδομένη όπως δείχνει η συναφής συζήτηση στην ευρωζώνη.

“Η συγκυβέρνηση μπροστά σε αυτό το νέο πλήρες αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής προσπαθεί να χειριστεί επικοινωνιακά τα προβλήματα με το υποτιθέμενο success story, ελπίζει σε ένα θαύμα μετά τις γερμανικές εκλογές και βαθαίνει συνεχώς την πόλωση, τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της δημοκρατίας”, τονίζουν στην Κουμουνδούρου. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ