ΣΥΡΙΖΑ: Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού

Κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ “για τη στάση του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με το Τατόι”, με αφορμή την επίσκεψη της βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα. Σε σχετική ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός “συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό” και γίνεται λόγος για “προσβολή απέναντι στον ελληνικό λαό”.

“Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη της Βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό”, αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνεται ότι “όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα μια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Τατόι και γενικά η περιουσία της τέως βασιλικής οικογένειας, που παρακολουθούσε τον θεσμό της μοναρχίας, δεν προσφέρεται για επίδειξη προσωπικών δημοσίων σχέσεων. Οι Έλληνες πολίτες έχουν γερή ιστορική μνήμη, η οποία δεν σβήνεται με εκατέρωθεν χαριτωμένες φιλοφρονήσεις”.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, “το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας”. Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση: “Ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέξει και να μην επαναλάβει την προσβολή που διέπραξε εχθές απέναντι στον ελληνικό λαό”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.