ΣΥΡΙΖΑ: Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί

Δήλωση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή” για το λογισμικό Predator, έκανε ο εκπρόσωπος του Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του κ. Νάσου Ηλιόπουλου αναφέρει:

“Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει καταφέρει η χώρα να διασύρεται σε όλο τον κόσμο λόγω των υποκλοπών. Ενώ λοιπόν τίποτα δεν φαίνεται ικανό να χαλάσει τις διακοπές του εθνικού τουρίστα, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα η κυριακάτικη “Καθημερινή” αναφέρεται σε παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών, ενώ αποκαλύπτει ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Predator, το οποίο είχε μισθώσει από ιδιώτη. Ακριβώς αυτό δηλαδή που διέψευδε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου τον Απρίλιο.

Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί. Η αλήθεια δεν θα μείνει κρυφή και θα φανεί ότι οι “σκοτεινές δυνάμεις” που εμπλέκονται σε μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάποια ξένη δύναμη, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.​”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Καθημερινή” σήμερα γράφει ότι “εξετάζεται το ενδεχόμενο αναδρομικής έρευνας επί των διατάξεων άρσης απορρήτου της ΕΥΠ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν παρακολουθούνταν και άλλα πρόσωπα”, επειδή “προστίθενται πληροφορίες για μερικά ακόμα πρόσωπα που έχουν λάβει παρόμοια μηνύματα – παγίδες με το λογισμικό Predator, καθώς και για επιχειρηματίες  που, σε ρόλο μεσαζόντων ζητούσαν το προηγούμενο διάστημα χρήματα για την κατά παραγγελία υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τη χρήση του παράνομου λογισμικού, χωρίς να είναι βέβαιο αν απλώς μπλόφαραν”. “Μένει να απαντηθεί ποιος έκανε την “επένδυση” στο παράνομο λογισμικό  και αν η ΕΥΠ ή άλλη υπηρεσία ή και κάποιος ιδιώτης που εμφανιζόταν να τις εκπροσωπεί, αγόραζαν δεδομένα”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ