ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης από την Πολιτική Γραμματεία – Στήριξη Βούτση στην Αχτσιόγλου

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία, όπως είχε προαναγγείλει μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν συνεδρίασε για πρώτη φορά Κυριακή 2 Ιουλίου η Γραμματεία.

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι η ψηφοφορία για τον οδικό χάρτη εκλογής νέου προέδρου

Ο ίδιος τότε είχε ζητήσει από το σύνολο των μελών της ΠΓ να παραιτηθούν, καθώς όπως υποστήριξε ο Οργανωτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχεί πια στον κοινωνικό και είχε διαφωνήσει με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και το χρονοδιαγραμμα.

Διευκρινίζεται ότι ο Χρήστος Σπίρτζης παραμένει στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς η απόφασή του αφορά μόνο τη θέση που κατείχε στο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. Επιπλέον, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετάσχει στους σοσιαλιστές, στην περίπτωση που το Κόμμα των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη δεν συμπράξει τελικών με την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Στήριξη Βούτση σε Αχτσιόγλου

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην ΚΕ εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

«Εκτιμώ ότι η υποψηφιότητα της συντρόφισσας Αχτσιόγλου, προσδίδει την αναγκαία ευρεία συναίνεση και εναρμονίζεται με την ανάγκη κοινωνικής στήριξης στη σύγχρονη Αριστερά. Την Αριστερά της διακυβέρνησης και των κοινωνικών αγώνων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ