ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία, οι αποφάσεις και το χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο επίκεντρο βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας. Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, θα κατατεθεί η εισήγηση της ΠΓ που έχει ήδη ψηφιστεί και θα διαμορφωθεί η τελική της μορφή σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, νέες προτάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα τέθηκαν από τον Παύλο Πολάκη, που πρότεινε τη μετατόπιση των διαδικασιών για το Νοέμβριο και από το Νίκο Παππά προκειμένου να πάρουν μικρή παράταση.  Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου Τύπου από τον Στέργιο Καλπάκη.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές, αύριο το πρωί ο Σ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Όπως σημειώθηκε, ο Σ. Φάμελλος θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αύριο θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης.

Τέλος, στη συνεδρίαση έγινε μια εκτενής συζήτηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και την Πέμπτη στη νέα συνεδρίαση της ΠΓ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ