ΣΥΡΙΖΑ: Οι έντονοι διάλογοι Κασσελάκη – Γεροβασίλη που έβαλαν «φωτιά» στο Συνέδριο

«Όχι» σε εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το Συνέδριο, καθώς πέρασε η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας. Νωρίτερα, προηγήθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταθέτοντας κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου και επιβεβαίωση από το συνέδριο της εμπιστοσύνης του στον πρόεδρο κόμματος, ώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

«Σήμερα είμαστε εδώ με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη λαμπρή δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα θέματα, με τα μέλη του κόμματος και τη δημοκρατική εκπροσώπηση τους που είναι εδώ», είπε. Ανέφερε ότι ανέλαβαν την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και του Γιώργο Τσίπρα να καταθέσουν μια «πολύ απλή πρόταση αλλά πολύ σημαντική πολιτική πρόταση». «Προτείνουμε να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια, το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να πεις ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δε χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών. Με νέα πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξη μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα, συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε και να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας». «Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά την αριστερά και την κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους», τόνισε.

Η μετωπική σύγκρουση Κασσελάκη – Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε με την σειρά της, στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, επισημαίνοντας πως η υποψηφιότητά της ήρθε έπειτα από το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την φράση «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», προσθέτοντας πως σε περίπτωση που ανακαλέσει, η ίδια θα αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης απάντησε να αποσύρει πρώτα η ίδια την υποψηφιότητά της, με την Όλγα Γεροβασίλη να τονίζει σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών «αν ο Πρόεδρος επιμένει να κάνει εκλογές στις 10 Μαρτίου, θα τις κάνει μόνος του».

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επιτέλους να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είστε σκάκι», είπε ανεβαίνοντας για δευτερόλεπτα στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης. «Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές» τόνισε.

«Το Συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο, δεν έβαλα εγώ την πρόταση για εκλογές» είπε ακόμα η κ. Γεροβασίλη «σε δέκα μέρες, χωρίς διασφαλίσεις και εγγυήσεις, είναι αστείο να ζητάς εκλογές. Γι’ αυτό είπα, αν θες κάνε μόνος σου εκλογές».

Δεν πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψηφίστηκε η πρόταση για κάλπες – Κασσελάκης: Οι μάσκες έπεσαν

«Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. Τελικά «κέρδισε» ο Σωκράτης Φάμελλος καθώς επικράτησε η πρότασή του να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου ώστε να μην υπάρξει βαθύτερη εσωστρέφεια στο κόμμα.

Η πρόταση εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ