ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας – Τον Σεπτέμβριο η εκλογή προέδρου, τα πρόσωπα «κλειδιά»

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος κατά την σημερινή της συνεδρίαση. Η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε στον οδικό χάρτη για την εκλογή του νέου ηγέτη του κόμματος, παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών.

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση Σπίρτζη για μεταβατική συλλογική ηγεσία από τέσσερα πρόσωπα

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου, όπου και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ θα είναι να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων). Επιπλέον, να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο. Την Τετάρτη, 5 Ιουλίου, θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα πάντα με κομματικές πηγές, αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα επικυρώσει την απόφαση της Π.Γ. για ορισμό του Σωκράτη Φάμελλου ως μεταβατικού επικεφαλής της ΚΟ. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Διονύση Καλαματιανό, για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής την Όλγα Γεροβασίλη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα οριστούν οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη. Διευθυντής της ΚΟ θα οριστεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Εισήγηση για εκλογή προέδρου από τη βάση τον Σεπτέμβριο

Ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να πρότεινε για την μεταβατική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα πρόσωπα, τον Ε. Τσακαλώτο, τον Αλέξη Χαρίτση, την Εφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππά.

Σημειώνεται ότι πολίτες έξω από τα γραφεία που συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία έλεγαν ότι «θέλουν πίσω τον Αλέξη», με την Ολγα Γεροβασίλη να απαντά: «κι εμείς, αλλά…».

ΣΥΡΙΖΑ: Προτείνουν τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν είχε  προσέλθει στη συνεδρίαση. Στην αρχή της συζήτησης φέρεται να τέθηκε το θέμα με τον άγριο καβγά που είχαν ο κ. Τζανακόπουλος με τον Πάνο Ρήγα μετά τις εκλογές, ωστόσο, λόγω της απουσίας του πρώτου τελικά το ζήτημα δεν συζητήθηκε, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ