ΣΥΡΙΖΑ: Οι 3 προτάσεις στο τραπέζι της Πολιτικής Γραμματείας για το χρονοδιάγραμμα της διαδοχής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να καταλήξει στην πρόταση για το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέας ηγεσίας και της διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος για την κοινοβουλευτική πορεία του κόμματος. Παράλληλα έγινε μία πρώτη συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη συνέχεια τρία στελέχη του οργάνου έθεσαν επί τάπητος το «καυτό» ζήτημα του οδικού χάρτη, δηλαδή την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο αναλυτικά αναζητούνται οι ημερομηνίες που θα εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και πότε θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν:

1. Πρόταση που στηρίζεται στην απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Προτείνεται διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή ηγεσίας στις 3 και τις 10 Οκτωβρίου. Με αυτή την πρόταση συμφωνούν στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

2. Συμβιβαστική πρόταση. Περιλαμβάνει διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και εκλογή ηγεσίας στις 24 και 31 Σεπτεμβρίου. Υποστηρίζεται από τμήμα των λεγόμενων «προεδρικών» του κόμματος, όπως τον Νίκο Παππά.

3. Η τρίτη πρόταση περιλαμβάνει συνέδριο στα τέλη του Οκτωβρίου και εκλογή ηγεσίας τον Νοέμβριο. Την υποστηρίζουν ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Πάνος Ρήγας και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Με την πρόταση συντάχθηκε τελικά και ο Παύλος Πολάκης που ενημέρωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξε γνώμη και τάσσεται υπέρ της πρότασης για εκλογή νέου προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

Ταυτόχρονα αναμένεται να ανοίξει και ο κατάλογος για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείται βέβαιο ότι η Έφη Αχτσιόγλου, που αποτελεί φαβορί στην κούρσα διαδοχής, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα της. Παράλληλα φαίνεται ότι «κλείδωσε» και η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά. Μέχρι στιγμής ερώτημα παραμένει τι θα πράξουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που προέρχεται από την εσωκομματική τάση της «Ομπρέλας» αλλά και η Ρένα Δούρου με τον Παύλο Πολάκη που φέρονται να σκέφτονται να είναι υποψήφιοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ