ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φλωρίδης φάνηκε να αποδέχεται την ύπαρξη μονταζιέρας στα Τέμπη, ίσως ανακαλύψει και τη συγκάλυψη

Την συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής του. «Με λίγη δυσκολία, με λίγη καθυστέρηση, τελικά ο κ. Φλωρίδης φάνηκε σήμερα το πρωί στο OPEN να αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας».

Η ανακοίνωση

Με λίγη δυσκολία, με λίγη καθυστέρηση, τελικά ο κ. Φλωρίδης φάνηκε σήμερα το πρωί στο OPEN να αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας για τις συνομιλίες σταθμάρχη – μηχανοδηγών. Κάποια στιγμή, ίσως ανακαλύψει και την τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης που έχει στηθεί γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη.

Ωστόσο, αν και διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ανακριτής έχει όλο το αυθεντικό ηχητικό υλικό, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στις ερωτήσεις για ορισμένα… λεπτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για το αν διεξάγεται έρευνα σχετικά με την αλλοίωση του ηχητικού υλικού.

Δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να απαντήσει εάν στον ένα χρόνο που πέρασε έπειτα από τη διαπίστωση ότι οι συνομιλίες είχαν πειραχτεί, ερευνήθηκε ποιος είχε πρόσβαση στα αρχεία του σιδηροδρόμου, ποιος και γιατί πήρε το υλικό, ποιος το αλλοίωσε, σε ποια φάση και με ποιο σκοπό.

Αν και το σκοπό τον έχουν καταλάβει όλοι, όσο και αν ο κ. Φλωρίδης και η κυβέρνηση τον αρνούνται. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης ήταν ο σκοπός, όσο ακόμα η τραγωδία ήταν νωπή και τα ερωτηματικά πολλά, έτσι ώστε να κυριαρχήσει ως μοναδική εκδοχή για τις αιτίες του δυστυχήματος ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους. Χειραγώγηση στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ