ΣΥΡΙΖΑ: Νέο πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ και 420 απευθείας αναθέσεων σε συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλάει για «γαλάζιο» πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «μετά τους Πάτση, Μαραβέγια και Χειμάρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας ακόμη μία σκανδαλώδης υπόθεση που αποδεικνύει την έκταση του «γαλάζιου» πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα».

Σχολιάζει δε, πως «τη στιγμή που οι πολίτες μετράνε και το ευρώ για να βγάλουν το μισό μήνα, οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη πλουτίζουν με εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του newsbomb.gr, σύμφωνα με το οποίο «οι κ.κ. Ανδρέας Κουτούπης και Ανδρέας Ροδάκος έχουν εξασφαλίσει σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες».

«Πρόκειται για πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τη ΝΔ, καθώς ο κ. Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και ο συνεργάτης του, Ανδρέας Ροδάκος εμφανίζεται δημοσίως ως φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη», υπογραμμίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη συντελείται ένα όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος από ‘γαλάζιους΄ ημετέρους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων τους».

«Αυτοί που ανήλθαν στην εξουσία με σημαία τον φιλελευθερισμό και το λιγότερο κράτος, έχουν ρημάξει το δημόσιο χρήμα. Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ; Θα απαιτήσει την επιστροφή των 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ