ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν τους λοιμωξιολόγους

“Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει»” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή” καταλήγει η ανακοίνωση. 

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας το πρωί στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “Μία από τις πιο σφοδρές κριτικές και ένα από τα λάθη που κάναμε ήταν όταν οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί μια παρόμοια στρατηγική στη Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, εμείς από σεβασμό στην παράδοση της πόλης και στην Ορθοδοξία, δεν κλείσαμε τότε τη Θεσσαλονίκη πριν από τον Άγιο Δημήτριο. Σήμερα ξέρουμε ότι αυτό που κάναμε ήταν μεγάλο λάθος γιατί καλώς ή κακώς την ημέρα του Αγίου Δημητρίου παρά την καλή πρόθεση της εκκλησίας να συνεργαστεί και να τηρήσει τα μέτρα, ο κόσμος προσήλθε μέσα και έξω από τις εκκλησίες με μαζικό τρόπο με αποτέλεσμα η διάδοση του κορονοϊού να πάρει τις επόμενες εβδομάδες μεγάλες διαστάσεις”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ