ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για την εξωτερική πολιτική της χώρας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τη Βόρεια Μακεδονία.

“Σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης Ζάεφ που αποδέχθηκε την αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας στη Βόρεια Μακεδονία και ενώ οι ομοϊδεάτες του, αυτοί του VMRO, απειλούν να επαναφέρουν το Μακεδονία σκέτο και τον αλυτρωτισμό, ο κ Μητσοτάκης δια του εκπροσώπου του αντί να στείλει σαφές μήνυμα στήριξης της Συμφωνίας, κομπάζει ότι δήθεν δικαιώνεται που εδώ και δύο χρόνια την υπονόμευσε, με τη μη κύρωση των Μνημονίων” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ποιών μνημονίων; Αυτών που διασφαλίζουν ότι ο εναέριος χώρος της γείτονος θα επιτηρείται από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τελικά επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της χώρας” συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τι δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε σχολιάσει, μεταξύ άλλων, τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μιτσκόφσκι, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», ούτε για γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά θα σεβαστεί τις Πρέσπες.

Όπως καταλαβαίνετε, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναμειχθεί στα εσωτερικά ζητήματα που αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνει κανείς ότι η επιλογή μας να μην βιαστούμε να κυρώσουμε τα μνημόνια, το προηγούμενο διάστημα, είναι μια επιλογή που αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, σωστή και εύστοχη, δεδομένου ότι τα μνημόνια συνιστούν έναν μηχανισμό ελέγχου ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας” απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ